Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 29, 2011

random facts about the engagement.


sedar tak sedar dh nak dekat 2 bulan dh jd tunang orang. sy still ingat lagi saat2 before nak tunang tu. kelam kabut gila coz kitrng rancang nak bertunang bulan october sebab dlm my jadual academic, cuti sepatutnya october. but then tiba2 our new 'beloved' dean ske ati dia jek pegi ubah jadual cuti last minute, bawak cuti october jadi cuti raya! streesss sgt time tu. tapi Alhamdulillah akhirnya jadi jugak tunang time raya. nasib my mom yang banyak tolong uruskan semua.wuwuwu. mmg my mom terbaik!! so now, nak cerita skit bout the engagement. ;D

  • random fact number 1! all the preparation for the engagement was done within 1 month time only. yup,dlm masa sebulan my parents prepare semua2 for my engagement. kesian mama sebab dahla sgt last minute, bulan puasa lak tu. nasib ada lagi org nak terima tempahan2 sme even tho last minute. nasib baik jugak mama ramai kenalan, so diorng still sanggup terima all tempahan tu walaupon busy dgn preparation nak raya puasa.

  • my baju tunang dibeli siap, seminggu before tunang. that time sy baru balik malaysia, so kami stayed in kl few days tuk cari baju sy. plan asal was nak beli kain and tempah, tapi sebab benda dh jadi last minute, maka harusla beli siap. but luckily berjaya jumpa baju yg seperti di berangan kan .haha. it took one whole day sampai penat2 kaki dah pusing nak cari baju.akhirnya jumpa jugak.thanks to my parents yang sanggup penat lelah layan me cari baju.hihi.

  • the fact that nazmi pakai baju kemeja masa tunang tu sebab mmg i told him to do so. ni bukan kawin pon nak suh dia pakai baju melayu sedondon with me. mama siap ckp kang pakai baju melayu cm hang tuah plak.hihi.

  • the ring! akhir nya sy dpt cincin idaman!;p well dulu i penah tunjuk this picture below dekat mr buncit. masa tu tgh gedik2 berangan nak cincin ni. sebab dulu selalu jek tengok iklan diamond kat tv, and model iklan tu mesti nak pakai cincin diamond solitaire cenggini. so sejak tu berangan nak cincin solitaire satu.


  • photographer. guess what, we didnt hire any professional photographer for the ceremony. my parents xkasi.sob sob.sedih jekk. but then my dad ada mintak tolong kenalan dia yg minat photography tuk tlg ambik gambar that day. and dia tolong ambikan video jugak. xpela,tunang je pon. kalau kawen nak pgil cst bleyh?wakakaka.pang!!

  • masa majlis that day, our parents x bincang pon anything for wedding macam org len biasa buat. mmg diorng dh agreed to not talk about it yet. benda tu bincang len kali katanya.

  • for the pelamin, i actually mintak ngan mama nk ada bangku. sebab tak mahu duduk bersimpuh. gedik tak?hihi..sebab serious tak reti nk duduk bersimpuh cmtu, dahla tengah2 org ramai. malu den.




  • theme:pink. why pink?coz its my fav colour. but then nanti bila kawen takkan nak pink lagi?dang!

okeyh la, itu jek yang boleh difikirkan rite now.

till next time,daa!

Wednesday, October 26, 2011

Monday, October 24, 2011

2011 ending soon.

2011 will end sooonnn in about 2 months and half. tskk..cepat nya masa berlalu. rasa nya baru lagi org duk countdown for new year and now dh akhir tahun. banyak benda berlaku and now, im officially a final year mbbs student. oh yeah, FINAL year bebeh!

gosh td baru dapat our new schedule for this final year. its a new system implemented on us. oh well what can i say about it, whats done is done. walaupon sangat cuak nak lalui hari2 sebagai final year student, tapi hidup terpaksa diteruskan.haha. im going to start new rotation in medicine department for 2 months, along with other 11 classmates. aaaaaaaaaaaa cuak nye. dah la paling senior, sah2 kena banyak soal nanti.abis la...:-/

well 2011 also marks the change in my status. am no longer single. im someone fiance now. still quite unbelievable. haha. and maybe tahun depan kawen?ahaaa gatal plak bunyi. sila pass your final mbbs dulu baru boleh pikir!

and by the end of this year, im gonna turn 24 years old. rasa sgt tuaa. doink! umur jela tua, tapii dalaman rasa cm budak2 jek lagi.uhuhu. gosh umo 24,my mom dh ada anak sorang kot. but me?im still struggling with my studies. busan tul. cepat la abisssssssssss. sy dah xnak duk kat negara india niii!bencilaaaa. sapa2 yg penah dtg india jek tau betapa negara ni sgt membencikan. and what am i thinking, nk blajar sini 5 tahun???ok, sudah la, dh survived 4 years dh, another 11 months to go. gambate!!!