Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 2, 2014

Aira : 7th month, Weaning and Crawling


Salam,

Selamat hari raya!

Alhamdulillah aira dah 7 bulan dah. Dah besyar anak mama sorang ni. Dah pandai nk membebel, especially kalau ada benda dia xpuas hati mesti dia bebel2 kat mama.comel ngat. Hihi. 

Tahun ni first time sambut hari raya dengan anak. Excited sangat. Siap beli baju sedondon untuk anak. Warna turqoise tuk belah nazmi, warna purple tuk belah saya.hee.pagi raya tu kitrg beraya belah nazmi dulu, then tengahari balik dungun. Tido kat dungun satu malam. Ayah cik pon ada sekeluarga. Second raya umah nazmi buat open house plak.

Sekarang aira dah start makan. Masa umur 6 bulan lagi saya try bagi nestum. Mula2 suap tu aira mesti buat muka, dahla tak reti telan. Hihi. Comel ngat. Now dah makan banyak dah. Mama bagi bubur gak, bubur nasi campur carrot. Aritu sy try bg ngn brocolli, tapi aira tak suka. Siap nak muntah lg.haha. Nanti nak try menu lain plak. Skrg aira minum susu snow. Aritu sempat ebm sampi 6 bulan jek.huhu. Xsempat sebab stok pon abh and xsempat nk pump sgt kat keje.dahla tengah tagging posting baru time tu.huuu. 

Owh sekarang aira dah nk mula merangkak. Aritu dia dah pandai meniarap masa 5 bulan. Sekarang dah pandai angkat badan. Kalau nak capai benda tu, mesti dia angkat punggung mengesot2.haha.cuma xreti nak gerak kaki jek lg tuk merangkak. Ee xsabar nak tunggu aira leh jalaannn.skrg ni dah bahaya klu tinggal dia atas katil sebab dia leh pusing2. Semalam baru jatuh katil. Nadib baik xde pape.cme merah skit jek pipi.huhu. Mlm pon kitrg dah letak dia tido dalam katil dia dah. 

K la tu jek nak update milestone anak. Hehe.till next time.

Airaa dah angkat punggungg.hee