Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 13, 2015

Aira's 1st Birthday , Anniversary, New House, Holiday To PD and Surgical Posting!


Salam blog, 

Ambik kau punya la panjang tajuk blog. Nampak beno dah lama tak update. Busy weyhh. Busy ngan kerja, ngan aira, and busy pindah umah!
Yess, kitrg satu family dah pindah umah sendiri. Alhamdulillah. Sebenarnye dari taun lepas kitrg beli rumah ni, tapi dekat akhir taun baru betul2 siap and siap kelengkapan tuk pindah. Alhamdullillah walaupon banyak kena guna duit tuk beli barang2 umah, tapi berbaloi sebab bessstt sangat duk umah sendiri. Yela, leh manage umah ikut cita rasa sendiri and lebih privacy. Tapi barang byk xde lagi. Banyak keperluan asas jek. Xpela kitrg kumpul duit skit2 bli barang.hihi.

 Time ni tengah nak pasang langsir umah. Langsir ruang tamu pink okeyh.kata umah sendiri, ikut cita rasa sendiri la.hikhik

Proses membersihkan rumah! Hihi

Actually kredit tu my hubby sebab banyak berusaha for this house. Dia la bli brg lampu kipas tile sme benda la. dia la semangat bersihkan umah. Sme banyak dia buat. Thanks hubby.lebiu.hehe..

Ok talking bout aira, hurm where to start. Aira dah setaun dahhh. Alhamdullillah..skrg dh leh jalan smbil pimpin tangan dah.comel ngat. Kadang2 kalau dia xsdar, leh jln 2-3 steps.pastu tunduk sebab takut.hehe. Erm still xleh cakappp.tp ske membebel.banyak mulut actually tapi xde sebut betul2 words tu. huhu. Owh aira ada msalah berat kurangg. Stress dah mama sal berat awak ni. Asyik borderline jekk. Tatau la nk wat cemana lgi. Dia makan jek bubur sme tp cm xbanyak.haihh..ntah la..yang penting dia active and sihat. Baru ni ingt nk wat majlis naik umah skali ngn sambut birthday aira, tp skrg tgh musim hujan lak. So mcm tak sesuai. So nk tunggu dlu bila masa yang sesuai leh buat.huhu.

Last week kitrg g pd. saja jalan2 sebab saya cuti end of posting. G PD sehari, g kl sehari. Huhu. Tapi kesian aira sebab demam. Balik jalan pon demam. 
Kat PD kitrg stay kat Selesa Beach Resort.ok la resort tu. kuar hotel trus masuk pantai.hihi. Best ngat leh bawak aira main pantai ngn air laut. Comel ngat bila teringat aira buat muka pelik main pasir.pastu terminum air laut.hihi.

Aira enjoying the sea.hikhik.
Kesian ngat time ni dia demam actually..huhu

Owh sekarang sy kat posting baru. Posting surgery .tak best gila ok. Penat tagging. Haihhh.. Ni dh 5 th posting. Huhu. Last posting nanti ED. then abh ho!!! Weeee! Cant wait tapi takut nk jadi mo. rasa cam tatau apa jekkk.. Haihh..

Alhamdulillah aritu genap 2 tahun kitrg kawen..xsangka cpat masa berlalu..rs cam rindu nk kawen lg.hikhik..aritu hubby buat suprise. Ada ke dia gtau nak kuar kejap pastu smpai ke ptg xbalik2 . Sy cal xangkat.masa tu dh risau gila2 dah. Pastu blik petang tu, dia tbe2 suh tutup mata sambil pimpin sy naik tingkat atas. Rupanye dia dh decorate kad ngn bunga tabur2 lg. hehe. Rupanya lama menghilang sebab duk buat kad! Huu..thank you hunny busuk. Dah lama xdpt suprise cmni.hihi. 

Ni kad.. Dalam tu ada siap tampal2 lg gambar kitrg sme.hihi

Thanks hubby..mmuacckkxxx!!

Okla thats all for now. Nak balik umah dh ni. Still tengah tagging surgery balik kul 10 mlm.huuu.