Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 6, 2014

Aira :2nd month , Roadtrip Cuti-cuti Malaysia

Salam

Sedar x sedar dah 2 bulan lebih dah umur aira. Tak lama lagi mama dah kena masuk kerja. Sedih bila fikir nak kena tinggal anak demi kerja. Lagi sedih bila fikir kalau mama xsempat nak buat stok susu tuk aira pastu aira terpaksa minum susu formula. Tak mo tak mo. im gonna try my best tuk huat stok susu sebanyak mungkin for u aira.

Sebenarnya kami baru balik dari roadtrip. Yep kecik2 lagi mama dah bawak aira pegi jalan2. Hehe. Bukan apa, nanti bila mama dah masuk kerja susah lak nak bercuti nanti. So sementara ada lagi cuti confinement ni, bek kita g jalan.

Mula2 kitrg pegi port dickson. Tapi stay 1 malam jek. Tu pon sampai port dickson malam. Sampai2 jek terus pegi makan seafood kat bagan lalang dulu. Nasib baik anak mama ni behave. Tido jek keja dia. Otw dalam kereta pon letak dia dalam carseat pastu aira tido. Hihi.senang mama.

Then pegi penang satu malam. Mama bawak aira naik ferry tau pegi oenang tu. hehe. Kat penang kitrg makan nasi kandar and jalan2 keliling pulau. 

Next, pegi cameron highland 2 malam. Sebenarnya risau gak nak bawak aira g cameron sebab takut dia tak tahan sejuk. Tapi nasib baik aira ok, tak demam apa pon. Hihi. Comel sangat mama pakaikan aira topi strawberry tau. Tapi aira ni xsuka sangat pakai topi, dia serabut. Haha. Kat cameron kitrg duduk kat heritage hotel di tanah rata. Best gak hotel tu. cantik. Pastu kitrg g jln2 kat tea boh minum teh tarik. Kesian aira sejuk kat atas tea boh tu. nasib aira tido, xnangis. Pastu pegi jalan2 kat lavender park. Cantik tempat tu. berbaloi masuk. Memang kitrg berposing bergambar abih dalam tu. aira macam biasa, tido. Haha. 

Then kitrg singgah kat kl satu malam. Esoknya jalan2 kat ikea before bertolak balik ke trg. Kat ikea boleh lak aira berak dalam tu. terpaksa la mama curi2 tukar pampers aira kat celah2 display cabinet. Haha.  

Aritu before pegi jalan2,saya bawak aira g kk tuk vaccine 2 months. Kesian aira nangis kena cucuk. Berat lak dah bertambah ke 4 kg. patut la mama rasa cramp tangan dukung aira lama2.haiya..

Sekarang aira dah pandai ber-agah. Suka tengok aira senyum ketawa. Pastu aira suka bercakap. tapi kalau bercakap tu keluar suara 'aaah' 'ehgrrr' camru jek la.hehe. pastu suka buat suara manja tau. Geram mama. Aira memang suka kalau kitrg bercakap dengan dia then dia ada reply buat2 bunyi manja.hehe.

Ok tu jela. Bye.


Ni gambar mama tengah tukar pampers aira kat ikea ni.haha.adoilaa...xpela aira, mama xkisah.love u so much!