Daisypath Anniversary tickers

Sunday, February 27, 2011

tak suka, ok?


me: awak, sapa perempuan tu?
him: ermmm, kawan..
me: kawan? napa macam mesra jek??
him: ......
me: awak!cepat bgtau sapa dia actually? *dalam hati dah rasa tak menentu*
him: hurmm..actually she's someone special to me..im sorry.
me : what do you mean..?? * hoping what i heard is not true*
him: well you are far away from me..im sorry, i met someone new.
me: ............

i ran away..holding back my tears, hoping he will stop me.
hoping he will said that it was all a joke
but nope, it was not a joke. it is true.
all the happiness and hope shattered in one night.
im devastated, speechless, suffocated.




then,





tettt..tet tet tettttt!*alarm clock*


darn! it was all a dream . THANK GOD!
bongok punya mimpi!!haihhh..sumpah dah nangis2..benci tul..



yeah, i had weird dreams for the past few days. and the weird thing is, i can remember them. usually im not the type that can remember my dreams. tapi mimpi baru2 ni buat kan sy terjaga tido and terpikir2 okeyh. and salah satu nye mimpi kat atas ni.eeeee! nasib baik mimpi jek okkk.kalau betul mmg pengsan!gagaga..

macam semalam plak, ntah macam mana boleh plak mimpi sy tengah fitting baju kahwin??HAHAHA. ni mesti kes berangan nak kawin sgt ni.;p.cantik jugak baju dalam mimpi tu yekk..hurmmmm..ok stop2!

then few days back, sy mimpi gigi bawah tercabut. pffftt.. sengal betul mimpi tu. bangun2 pagi jek terus check internet ape maksud mimpi. (ish tak baik betul !). anyway check internet and dia kata 'kamu akan kematian isteri atau anak2' ok fine. tak de kena mengena ngan hidup.

kenapa kah asyik mimpi benda2 stress cam ni? sebab exam ke? mentang2 la exam final next month, terus nak mimpi2 mengarut yek. stress bebenor kamu ni rupanya. *not!*..
anyway, doakan kan sy for exam final nnti ye?harap2 la segala berjalan lancar. harap2 boleh masuk exam...

Sunday, February 13, 2011

:-(

i . miss. this. guy. sooooooooo much.
*sambil nyanyi lagu i will always love you - whitney houston*
eh macam tak kena plak lagu tu. lagu sedih tu.
anyway my point is i miss him soooo muchhhhh!
:-(



Sunday, February 6, 2011

you hate me, don't you?


i don't know whats wrong. why its so hard to know you. why can't you cooperate with me? i never done anything wrong towards you. never did i hate you before but now..i change my mind.

ah ophtalmoscope, sampai ati kauuuu!
sampai hati tak nak tolong org tgh belajar ni. why dont u cooperate with me? annoying much.
tadi kami ada kelas examination of retina. praktical actually. and doctor ajar cara2 nak tengok fundus of eye using opthalmoscope. the thing is, benda yang nak tgk tu dah la sangat kecik, can u imagine looking through the pupil of eye untuk cari all the blood vessels, optic disc, macula, etc2..susah kottt..and i cant see all those thing tu. asal ntah!


this is the opthalmoscope



and this is how you examine the patient's eye. look through their pupil macam ni. doctor cakap lagi dekat kamu dengan patient, lagi nampak.
dlm piture ni x cukup dekat lagi, doctor suh pegi lagiii dekat ngn muka org tu.heh. ye, kami yang praktis on each other nak tgk mata masing2 dah macam nak cium pipi masing2 dah. nasib baik perempuan buat kat perempuan, boys with boys. kalau laki buat kat perempuan camni, tak ke naya. bukan leh caya dak2 laki kelas kami ni!

and this is the you are supposed to see guna benda alah tu. nampak kan yang berseliarat tu blood vessels. to locate the optic cup/optic dics, we need to follow the route of the vessels which lead us to the optic disc. kalau ikut picture ni, its on the left side.
and my problem is, i can't even see the vessels! sme nampak merah jek. and through opthalmoscope, takdela kita nampak image sebesar ni. kita kena tengok benda yang sekecil like 1.5 mm je!erghh...



haih xepla, ni baru first time kitorng try guna benda ni.. next time sy akan try guna lagi. harap2 lain kali boleh nampak lak!

p/s- jangan jd opthalmologist.

Wednesday, February 2, 2011

gud nyte

Saje nak testing jap..haha