Daisypath Anniversary tickers

Monday, January 28, 2013

Guess what


Hello again!

Guess what people, saya dah dapat surat tawaran kerja from SPA. And yes, rasa semakin berdebar bila memikirkan akan start kerja tak lama lagi. Agak2 saya ingat lagi ke apa yang dah belajar dulu. Ada yang kena bukak buku study balik ni. Haihhh..

Takut nya..wuwuwu..no more waking up late in the morning. No more wasting time kat rumah or honeymoon. Lepas ni asyik kena buli jek la yeee nanti.. Zzzz..



Sunday, January 20, 2013

1 monthversary ❤


Oh my 1 month already since saya jadi isteri kepada nazmi. No words can describe my feelings other than i love him more and more each day. May this marriage last till jannah. Ameen. 💗

Friday, January 18, 2013

Day Trip To Kota Bharu, Kelantan


Last weekend me and my family pergi ke kota bharu to get the doorgift for my wedding. Kitrg beli doorgift tu di shah alam tapi kilang doorgift tu ada kat kelantan. So we decided to take the doorgift ourselves since dekat. Kul 8 pagi dah bertolak dari rumah. Awal gila.=.=.

Sampai di tempat kilang tu dalam pukul 12. My first thought masa sampai tempat tu 'eh ni kilang ke rumah'. Haha. Sebab tak macam kilang pon actually. Punyala expectation ingat kan kilang besar. Lol.

Then after solat jumaat singgah di kk colection and i bought few accessories for my room. Wee ske ske! Rabun mata tengok semua barang, macam nak bli jek segala benda. Tujuan asal pegi kedai tu sebab nak beli almari for my room. Since almari kat situ semua warna putih and suit tema my room, i thought nak beli satu tuk bilik. Then tak jadi sebab almari yang sy nak tu xde stok baru. Wuwuwu.

These are few pics of the kilang and barang yg dibeli kat kk colection.hehe.












Thursday, January 17, 2013

Perfect date


Siapa cakap after kahwin pasangan kita akan berubah? Yg kita akan kenal sapa sebenarnye our partner after dah kahwin? Dulu sy ingat lagi my autie selalu pesan, kata nya mmg la time couple semua org baik, sweet, nanti pas dah kahwin baru tunjuk belang sebenar. But now after dah kahwin, nothing change. Tak de pon bende yang membuatkan sy jd menyesal kahwin. Rasa menyesal tak kahwin awal2 adalaa. Hihi.Nazmi is still the same guy i date for the past 7 years. Takde bende yg berubah. Malah dia jadi semakin sweet adala. Alhamdullillah bahagia sangat now.

Malam tadi kitrg kuar dinner date kat luar. Bosan asyik makan kat rumah . So dia ajak pegi dinner kat riyaz hotel. Cantik gak tempat tu. Sy xpnah tau pon dalam hotel tu ada restoren. Pemandangan pon cantik. Nampak bandar trg dari seberang pulau and cahaya warna warni from the ict.

Sy order chicken chop. Terasa nak makan western. Nazmi lak order nasi goreng ngn tomyam. Tak puas2 makan tomyam tau dia ni. Suasana tempat tu sunyi sebab tak ramai pon org dtg. Meybe sbb agak expe sive jugak harga makanan situ. Tadi total makanan kitrg dlm 70rm gak. Huhu.

Then after makan, kitrg jln2 kat kwasan tepi laut tu. Sunyi sgt sbb xde org pon kat situ. Just nampak cahaya cantik bandar trg dri seberang laut tu.











Tuesday, January 1, 2013

2012 Wrap Up and Happy New Year!

Okeyh sangat lama tak tulis blog. Last post was august last year! Haha. Sebenarnya too many things happened and too many things to tell that i end up not writing anything. Sekarang baru terbukak hati nak bukak balik this blog.

So arini dah new year 2013. Dah habis dah tahun 2012. Tahun 2012 ada banyak benda berlaku in my in my life. Too many life changing event happened. Salah satunya ialah status diriku dah bertukar. Yup, saya dah selamat bernikah dgn nazmi pada 20.12.2012. Alhamdulllah. Bahagia sangat now. Thats all i can say.

Other than that the highlight in my life is i passed my mbbs final exam. Now i am officialy a doctor. Doctor yg tak praktis lagi. Hihi. Now tgh melepak kat rumah sambil tunggu masuk kerja. Huhu.

Ok tu jela nk update. Gila malas punya post. Hakhak! Like i said byk benda nk bgtau last2 tak reti nak cerita. :p