Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 25, 2013

Shopping For The Baby

Salam,

So semalam and 2 hari lepas me and hubby ke kl untuk shopping barang2 baby. Hihi. Excited okeyhh sebab ni first time nak shopping barang for our baby. Well, not really the first time sebab sebelom ni pernah la beli baju baby selai dua. But this time, kitrng memang shopping sakan beli segala leperluan untuk baby, according to checklist. Yup, siap buat check list.:p

From nail clipper to mosquito net, you name it, memang semua kitrg bli. Beli yang penting and keperluan asas tuk baby. Tapi kesian hubby pening kepala. Susah rupanya nak beli barang baby sebab kitrg memang clueless bab2 baby ni. Maklum la first timer. Haha. Nak beli botol susu pon pening kot. Dahla ada macam2 brand, pastu tiap botol ada puting berlainan jenis plak. Ada yang puting bentuk lain2. Ada yang perlu lach in la bagai. Since we dont know what is the best for our baby, tu yang buat lagi pening tu. haha. Last2 kitrg beli botol tommee tippy (ok tatau kalau ejaan tu betul atau tak but whatever la) sebab kwn suggest kata baby ske bentuk puting brand ni. Haha. Macam2 la kitrg beli semalam. Memang puas hati la sebab dapat beli almost all keperluan asas for the baby. Just baju jek tak dapat beli banyak sebab kitrg still tatau the gender yet. Nanti dah tau gender ..siap la. Memang shopping sakan la saya nanti.hikhik.

Now tinggal nak beli barang2 yang agak mahal n perlu dipikir banyak kali dlu macam breast pump, stroller, bottle steamer, car seat and katil baby. Yang ni kena pilih betul2 sebab mahal and nak beli yang betul2 bagus jek.anyway, medela breast pump tu bagus sangat ke eh? Napa macam ramai pakai? Tapi mahal nyeee. Breast pump paling mahal kot antara semua brand2 lain. Huhu. I am thinking nk beli that breast pump, hubby pon dah bagi green light. Sebab dia kata kalau beli yang murah takut sakit pulak. However yang tu kena tunggu dah deliver dlu then baru fikir balik. Mahal wooo, rm 2k kott. Haha. Tapi saya nak sebab i want to fully breast feed my baby so kenala fikirkan cara2 nak tambah stok susu since saya akan busy bekerja nanti. Huhu.

Omg sedar tak sedar saya dah pregnant 5 bulan. Hehe. Perut pon dah makin ke depan. Dah tak boleh nak sorok dahhh.huaa. Except kalau g kerja, tutup perut ngn labcoat. Huhu.

Antara barang2 baby yang dibeli. And gambar yours truly with hubby. Hihi.



Thursday, August 15, 2013

1st Raya Aidilfitri As Married Couple

Salam semua,

Sekarang sy still in mood raya walaupon dh raya ke8. Maklum la raya kan sebulan. Alhamdulillah raya tahun ni paling bermakna sebab dapat sambut dengan hubby tercinta and family. Walaupon saya kerja mlm sebelum raya, balik kerja pon pagi raya sampai umah kul 8 pagi..tapi paling penting dapat off day raya 1st. So dapat la merasa beraya dengan suami for the 1 st time. Hihi.

Pagi raya tu dalam keadaan mamai2 blik kerja, sy bersiap cepat2 tuk pergi sembahyang raya dengan nazmi. Alhamdulillah 1st time sembahyang raya ngan suami. Sampai tersengguk2 la saya dalam masjid tu sambil dengar takbir raya. Haha. Then blik rumah, kitrng bersalam2an ngan my FIL.pastu kitrg gerak pergi beraya umah nenek and sedara nazmi. Rasa lain pulak, new experience. Biasanya tiap tahun beraya ngn my family kat rumah tok, kali ni beraya with his family. Hehe.

Then dalam tengahri camtu, me and nazmi gerak ke dungun tuk beraya with my family lak. Seronok tahun ni sebab dapat beraya with both family and family in law.

2nd syawal plak umah nazmi buat open house. Memang stiap tahun raya kedua diorg mmg akan buat open house. Meriah tul. Tapi mlm tu sy kerja mlm. So agak penatla sbb siang duk tlg buat open house, malam lak kerja..

3rd syawal, open house umah saya plak. Hihi. Best sebab ramai sedara mara datang. Nadiot pon dtg gak. Hihi. Tapi tataula napa raya tahun ni rasa paling tak puas. Macam kejap gila raya. Tup tup dah raya ke 8 la. Dah kena kerja balik dah. Huhu. Sedih.

Nazmi ckp raya tahun ni kitrng raya berdua. Tahun depan dah raya bertiga lak. Hehe. Harap2 tahun depan dapat la off lagi. Susah sebenarnya nk off bila kerja hosp ni. Huhu.

Gambar mula dari atas tu, Ni gambar time beraya umah tok. Hihi
Next day, 2 nd syawal. Sesi bergambar with FIL
Then with nadiot msa open house my house