Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 15, 2013

1st Raya Aidilfitri As Married Couple

Salam semua,

Sekarang sy still in mood raya walaupon dh raya ke8. Maklum la raya kan sebulan. Alhamdulillah raya tahun ni paling bermakna sebab dapat sambut dengan hubby tercinta and family. Walaupon saya kerja mlm sebelum raya, balik kerja pon pagi raya sampai umah kul 8 pagi..tapi paling penting dapat off day raya 1st. So dapat la merasa beraya dengan suami for the 1 st time. Hihi.

Pagi raya tu dalam keadaan mamai2 blik kerja, sy bersiap cepat2 tuk pergi sembahyang raya dengan nazmi. Alhamdulillah 1st time sembahyang raya ngan suami. Sampai tersengguk2 la saya dalam masjid tu sambil dengar takbir raya. Haha. Then blik rumah, kitrng bersalam2an ngan my FIL.pastu kitrg gerak pergi beraya umah nenek and sedara nazmi. Rasa lain pulak, new experience. Biasanya tiap tahun beraya ngn my family kat rumah tok, kali ni beraya with his family. Hehe.

Then dalam tengahri camtu, me and nazmi gerak ke dungun tuk beraya with my family lak. Seronok tahun ni sebab dapat beraya with both family and family in law.

2nd syawal plak umah nazmi buat open house. Memang stiap tahun raya kedua diorg mmg akan buat open house. Meriah tul. Tapi mlm tu sy kerja mlm. So agak penatla sbb siang duk tlg buat open house, malam lak kerja..

3rd syawal, open house umah saya plak. Hihi. Best sebab ramai sedara mara datang. Nadiot pon dtg gak. Hihi. Tapi tataula napa raya tahun ni rasa paling tak puas. Macam kejap gila raya. Tup tup dah raya ke 8 la. Dah kena kerja balik dah. Huhu. Sedih.

Nazmi ckp raya tahun ni kitrng raya berdua. Tahun depan dah raya bertiga lak. Hehe. Harap2 tahun depan dapat la off lagi. Susah sebenarnya nk off bila kerja hosp ni. Huhu.

Gambar mula dari atas tu, Ni gambar time beraya umah tok. Hihi
Next day, 2 nd syawal. Sesi bergambar with FIL
Then with nadiot msa open house my house












No comments: