Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 14, 2013

Life Update 101

Hello bloggg!

Lamanye sy tak tulis dalam blog ni. Tak de masa sebab busy kerja padahal banyak sangat benda nak di update.

Sekarang dah masuk hari ke 5 puasa.alhamdulillah tahun ni dapat berpuasa di malaysia and tahun ni dengan suami.hihi. Tapi sebab kerja, sy banyak berbuka puasa kat hospital since kerja abih kul 8.sedih tul.

Update pasal kerja, well i wont say i like working. Not at all.huhu. Tak tipu. Setiap hari bila kena pergi kerja rasa cam stress semacam jek. Haih. Ok xmo cerita pasal kerja dah.

Sebenarnye tujuan post ni nak update about my life. Currently sy tengah mengalami perubahan hidup. Hahaha. Well, im pregnant! Weee.macam tak percaya jek nak gtau people that im pregnant. Nak tau tak masa mula2 nak confirm pregnant tu, sy buat pregnancy test sampai 3 kali sebab xpercaya.hihi. One of the reason napa sy tak percaya sy pregnant sebab sy xde alahan langsung! Yup tak tipu. Even until now xde rasa nak muntah or apa2 alahan cam org pregnant lain. An easy pregnancy for me.alhamdulillah sgt. Sebab kalau alahan teruk tatau la macam mana nak kerja.

Ok back to cerita, so sy buat pregnancy test 3 kali and sme positive. My hubby dah overjoyed dah that time. Tapi sy still rasa tak puas hati so the next day trus ajak hubby g check up. Bila scan, doctor cakap dah 8 weeks.hihi. Rsa macam miracle bila tengok ada something livinv in my tummu. Im so happy. So excited. Xsabar nak tunggu baby ni lahir. Currently im at 14th week of pregnancy. Salah satu benda yg lain skit time pregnant ni just sy cepat lapar. And bila lapar tu rasa cam lapar gila. Thats why bulan puasa ni wuite challenging gak. Tp sy pasti kan sy bersahur setiap hari tuk tahan lapar. Alhamdulillah setakat ni xde la rasa teruk sgt.

Haritu, sy and hubby pegi mesra mall and kitrg nak shopping baju baby for the 1st time. Hehe. Tapi sebab tatau gender lagi so kitrg beli warna putih jek sme. Eee xsabar rasanye nak shopping barang2 baby lagi.nak beli stroller, car seat, baby coat, and macam2 lagi. Cant wait!hehe.

Ni gambar scan at 7 weeks and 11 weeks. Jauh berbeza kan even tho beza masa 4 weeks jek. Masa scan tuk 11 weeks tu, me and hubby nampak baby gerak2. Aktif sangat dia . Comel sgt. Hihi. Ok i still cant believe somthing alive ada inside my
tummy ni.:p






No comments: