Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 15, 2010

long distance sucks big time!


so my good friend suggested this song to me. she said i need to prepare myself coz its gonna be a SAD song. but i thought to myself, 'ala sedih sgt ke?aku ni kan hati batu.lol'. but then after hearing it, i cant stop crying. bongokkkkkk! my heart really hit rock bottom after dgr lagu ni. sedihhh sgt...sometimes i wonder, kenapala kena lalui ni sme. orang lain senang2 je jumpa pasangan masing2, tapi saya?5 tahun kot jauh..bukan beberapa bulan,bukan setahun..tapi 5 tahun!demn la..penat sangat..penatt...*sigh*


bruno mars:: long distance



him: we need to be strong my dear

me: but im not strong...

him: why? you have to..same with me..i need to be strong too

me: but i dont wanna be strong..im sick of all this

him: if u cant be strong, then i'll be the one yg akan kuat kan awak..dont worry



yes i have to be strong for us..i NEED to..i need to hold on..5 years are nothing compared to forever with you....coz i know,its worth it..yes im sure..

Tuesday, December 14, 2010

happy birthday Aizat!

hello people!

Today rasa macam ada something jek tak kena..pk punya pk,tgk hp then..14th Dec!oh nooo..patut la, rupa2 nye its my brother's birthday!!nyaris terlepas wish midnight.though kat Aussie dah tengah pagi buta, i'll wish him gune local time ajek..aww u r big enough now bro..19 years old!huh i wish im at your age still..anyhow have a blast birthday coz i know you do. you have great friends there,and i know they will treat you well.

i cant remember when was our last time celebrated birthday together. we used to celebrate together coz our birthdays are only 2 weeks apart. missing the good old days when our parents always wanted to suprise us during the birthday(though we knew earlier sbb we sneak around the house nak cari mana diorng sorok hadiah.hahaha!). pastu diorng akan try sorok2 hadiah,suruh kita cari sendiri. then kita slalu compared with each other hadiah sapa paling banyak. tapi rupa2nya hadiah kita berdua sama jek. kalau awak dapat 5 hadiah,org pon dapat 5 hadiah.kalau awak dpat mickey's bag, org dapat minnie's bag.xde lebih xde kurang.sebab kalau org lebih,awak akan mengamuk.LOL.yeah, awak kan ske mengamuk.such a cry baby! but look at you now..how did you grow that tall?that big??i must have missed seeing you grow.

Aizat is my second brother. we are 4 years apart, but people always mistaken him to be the big brother. sapa suh besar ngat?or adekah sy yg kecik sgt?akif pon sedang membesar,and eventually i'll be the smallest in the family.owh great!u've been a great brother to me,tho annoying sometimes(sometimes ke??). always the excellent in family.always the naughtiest also.haha. org still ingat macam mana awak masa kecik2 dulu.skeee sangat nak mengamuk.always want to do things your way.kalau tak dapat apa yang dihajati,pasti akan mengamuk.(second child syndroem i guess.;p).lol. now pon macam tu,but in different ways pulak. u always want to do things different form others. yeah i know,like u always said, 'if i want to achieve greatness, i need to be different'. but sometimes being normal is more safe. thats why u end up nak buat double degree kan?Sime Darby offer biotech, u pegi apply plak nk wat commerce and genetic. hurmm..whatever it is, i know u can do it.coz u always do!no doubt..im proud u.

coz its ur birthday, why not uplode skit ur pictures.


cant stop laughing masa 1st time tgk gambar ni.look at u!habes comel la tu?wakakaka.gedempol tul!picture was taken back in 2004..hehe



and noww.i cant find decent pictures of you.thus the picture below.taken earlier this year ms u nk fly.owh tu rambut nk fly mmg la pendek,kalau tgk ur rambut now??erghhhh.panjang macam ape jek.hurmmm..


and my favorite photo of all 3 of us.*wink*..gambar last raya back in 2009. our only picture together for next 5 years eh?;-(


i miss u aijattt!!!bila leh jumpa ni???really really miss u. ;(..love u bro.. see u next next year.huhu. take care of yourself in Sydney.sleep well.study well.pray well. dont do any weird things there (tolong la jangan bawak balik anak mat salleh plak yek). till we meet again..hugs and kisses..

p/s- writing this though i know you cant read this pon, coz u dont know i have a blog.;p

till then,stay tuned people.;p

Wednesday, December 8, 2010

because i need you

because im weak
i need you to give me strength

because im hot tempered
i need you to cool me down

because im childish
i need someone like you to treat me

because im lonely
i need you to be by my side

because im not perfect
i need you to ignore my flaws

because i need friend
i need you to be my best friend

because i need someone
i need you to be the one beside me

because when im down
i need you to make me believe in my self

because when im hurt
i need you to heal my wound

because when im scared
i need you to accompany me

because when im bored
i need you to entertain me

because i make stupid jokes
i need you to laugh with me

because i make stupid choices
i need you to make decisions for me

because i make stupid decisions
i need you to take me back to the right path

because i need to rely on someone
i need someone like you cause you're reliable

because i need to believe in love
i need you to show what's love to me


other than that...hehe..;p

( because i love to shop
i need your money.;p

because i cant cook
i need you to prepare dishes for me

because i love music
i need you to play my favorite songs with your guitar

because when i cant sleep
i need you to sing a lullaby for me

because when i need to stay up late during exams
i need you to accompany study with me

because im going to be a doctor one day
i need you understand my busy life

because im going to be a doctor one day
i need you to sell drugs to my patients.;p )


Thursday, December 2, 2010

wrap up surgery posting (cycle 5)

hello people!

Esok sy ada surgery exam(tak start study for exam lagi pon.huhu) since surgery posting kali ni dah sampai ke penghujung nye. so far posting kali ni paling best sebab banyak kes2 menarik yang ada. antara kes yang menarik yang paling diingati adalah penis fracture.ekeke..tapi sayang sebab tak dapat tengok patiet tu instead kitaorng just dapat tgk gambar jek doctor tunjuk.huhu.doctor bagitau yang penis fracture ni biasanye terjadi time erection jek.sooo,macamana patient tu boleh kena penis fracture?fikir2 la sendiri yek.;p

selain tu, ada kejadian ngeri! ade seorang patient laki ni datang with multiple stabs dekat lengan sampai nampak sme muscle2 and tulang!,stab kat belakang smpai spine fracture,laceration di kepala sampai nmpak scalp,n cuping telinga kanan dia nyaris terputus!ngeri gila ok tengokkk..kesian pakcik tu,dia kena attack dek samseng mana ntahh.heh,org india ni mmg ganas kannn.nasib baik pakcik tu stable.owh masa sy tgk tu,kepala dah pening2 dah.darah banyak sangat kot.pastu time tgh pening2 tu,boleh plak doctor yang tengah rawat pakcik tu panggil sy,suh tolong dia tuangkan saline kat tangan pakcik tu yang tengah berdarah2 tu.omg time tu tangan dh terketar2 okeyhh.ngeri gila,but sy kuatkan semangat gak tuk berdiri sebelah pakcik tu sambil tolong doctor.baru la rs cm doctor skit.haha

next,kitrng tgk circumcision (bersunat). actually ni first time sy tgk real life! huhuhu..ape perasaan?erkkk yekkk!wakakaka..dahla patient yang datang tu pon dah tua kot.bukan budak kecik pon.dia kena buat circumcision sebab dia ada phimosis. lama gak la doctor tu buat.n patient tu bleeding.kciann..then,sy ada tgk procedure nk ambik lymph node biopsy.menarik2. other than that, macam biasa ade kes hernia, hydronephrosis, abdominal pain,etc..all i can say,this posting kali ni mmg menarik.suka surgeryyy..lepas ni medicine posting lak.ergh agak busan kalau medicine posting.sbb patient2 dia tak semenarik macam surgery's patients.

so thats all nak cerita. and esok ada exam.gila malas nak exammmm.mesti kena ambik kes ni.haih. pastu kena viva.huhuhu.nak study ape ntahh! ok dah, abis crite sal surgery, ni nak gtau duit bulan 12 dah masuk!hoooreyyyyy! dengan masuk nya duit bulan 12,bermakna boleh la beli barang idaman!weeee! pssstt..sy dah beli BB torch yang diidam2 kan tuuu.eehehhe.sukaaaa amat. thanks to my parents jugak yang beri sponsor duit(as my birthday present maybe?).kalau nak guna duit sendiri 100% mmg tak la kan.abh la duit sy camtuu.wuwuwu.

ok tu jela nak crite.till then,taaaa!

p/s - its December now,my favorite month of the year. sbb apa?nnti gtau..ehehe