Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 15, 2010

long distance sucks big time!


so my good friend suggested this song to me. she said i need to prepare myself coz its gonna be a SAD song. but i thought to myself, 'ala sedih sgt ke?aku ni kan hati batu.lol'. but then after hearing it, i cant stop crying. bongokkkkkk! my heart really hit rock bottom after dgr lagu ni. sedihhh sgt...sometimes i wonder, kenapala kena lalui ni sme. orang lain senang2 je jumpa pasangan masing2, tapi saya?5 tahun kot jauh..bukan beberapa bulan,bukan setahun..tapi 5 tahun!demn la..penat sangat..penatt...*sigh*


bruno mars:: long distance



him: we need to be strong my dear

me: but im not strong...

him: why? you have to..same with me..i need to be strong too

me: but i dont wanna be strong..im sick of all this

him: if u cant be strong, then i'll be the one yg akan kuat kan awak..dont worry



yes i have to be strong for us..i NEED to..i need to hold on..5 years are nothing compared to forever with you....coz i know,its worth it..yes im sure..

Tuesday, December 14, 2010

happy birthday Aizat!

hello people!

Today rasa macam ada something jek tak kena..pk punya pk,tgk hp then..14th Dec!oh nooo..patut la, rupa2 nye its my brother's birthday!!nyaris terlepas wish midnight.though kat Aussie dah tengah pagi buta, i'll wish him gune local time ajek..aww u r big enough now bro..19 years old!huh i wish im at your age still..anyhow have a blast birthday coz i know you do. you have great friends there,and i know they will treat you well.

i cant remember when was our last time celebrated birthday together. we used to celebrate together coz our birthdays are only 2 weeks apart. missing the good old days when our parents always wanted to suprise us during the birthday(though we knew earlier sbb we sneak around the house nak cari mana diorng sorok hadiah.hahaha!). pastu diorng akan try sorok2 hadiah,suruh kita cari sendiri. then kita slalu compared with each other hadiah sapa paling banyak. tapi rupa2nya hadiah kita berdua sama jek. kalau awak dapat 5 hadiah,org pon dapat 5 hadiah.kalau awak dpat mickey's bag, org dapat minnie's bag.xde lebih xde kurang.sebab kalau org lebih,awak akan mengamuk.LOL.yeah, awak kan ske mengamuk.such a cry baby! but look at you now..how did you grow that tall?that big??i must have missed seeing you grow.

Aizat is my second brother. we are 4 years apart, but people always mistaken him to be the big brother. sapa suh besar ngat?or adekah sy yg kecik sgt?akif pon sedang membesar,and eventually i'll be the smallest in the family.owh great!u've been a great brother to me,tho annoying sometimes(sometimes ke??). always the excellent in family.always the naughtiest also.haha. org still ingat macam mana awak masa kecik2 dulu.skeee sangat nak mengamuk.always want to do things your way.kalau tak dapat apa yang dihajati,pasti akan mengamuk.(second child syndroem i guess.;p).lol. now pon macam tu,but in different ways pulak. u always want to do things different form others. yeah i know,like u always said, 'if i want to achieve greatness, i need to be different'. but sometimes being normal is more safe. thats why u end up nak buat double degree kan?Sime Darby offer biotech, u pegi apply plak nk wat commerce and genetic. hurmm..whatever it is, i know u can do it.coz u always do!no doubt..im proud u.

coz its ur birthday, why not uplode skit ur pictures.


cant stop laughing masa 1st time tgk gambar ni.look at u!habes comel la tu?wakakaka.gedempol tul!picture was taken back in 2004..hehe



and noww.i cant find decent pictures of you.thus the picture below.taken earlier this year ms u nk fly.owh tu rambut nk fly mmg la pendek,kalau tgk ur rambut now??erghhhh.panjang macam ape jek.hurmmm..


and my favorite photo of all 3 of us.*wink*..gambar last raya back in 2009. our only picture together for next 5 years eh?;-(


i miss u aijattt!!!bila leh jumpa ni???really really miss u. ;(..love u bro.. see u next next year.huhu. take care of yourself in Sydney.sleep well.study well.pray well. dont do any weird things there (tolong la jangan bawak balik anak mat salleh plak yek). till we meet again..hugs and kisses..

p/s- writing this though i know you cant read this pon, coz u dont know i have a blog.;p

till then,stay tuned people.;p

Wednesday, December 8, 2010

because i need you

because im weak
i need you to give me strength

because im hot tempered
i need you to cool me down

because im childish
i need someone like you to treat me

because im lonely
i need you to be by my side

because im not perfect
i need you to ignore my flaws

because i need friend
i need you to be my best friend

because i need someone
i need you to be the one beside me

because when im down
i need you to make me believe in my self

because when im hurt
i need you to heal my wound

because when im scared
i need you to accompany me

because when im bored
i need you to entertain me

because i make stupid jokes
i need you to laugh with me

because i make stupid choices
i need you to make decisions for me

because i make stupid decisions
i need you to take me back to the right path

because i need to rely on someone
i need someone like you cause you're reliable

because i need to believe in love
i need you to show what's love to me


other than that...hehe..;p

( because i love to shop
i need your money.;p

because i cant cook
i need you to prepare dishes for me

because i love music
i need you to play my favorite songs with your guitar

because when i cant sleep
i need you to sing a lullaby for me

because when i need to stay up late during exams
i need you to accompany study with me

because im going to be a doctor one day
i need you understand my busy life

because im going to be a doctor one day
i need you to sell drugs to my patients.;p )


Thursday, December 2, 2010

wrap up surgery posting (cycle 5)

hello people!

Esok sy ada surgery exam(tak start study for exam lagi pon.huhu) since surgery posting kali ni dah sampai ke penghujung nye. so far posting kali ni paling best sebab banyak kes2 menarik yang ada. antara kes yang menarik yang paling diingati adalah penis fracture.ekeke..tapi sayang sebab tak dapat tengok patiet tu instead kitaorng just dapat tgk gambar jek doctor tunjuk.huhu.doctor bagitau yang penis fracture ni biasanye terjadi time erection jek.sooo,macamana patient tu boleh kena penis fracture?fikir2 la sendiri yek.;p

selain tu, ada kejadian ngeri! ade seorang patient laki ni datang with multiple stabs dekat lengan sampai nampak sme muscle2 and tulang!,stab kat belakang smpai spine fracture,laceration di kepala sampai nmpak scalp,n cuping telinga kanan dia nyaris terputus!ngeri gila ok tengokkk..kesian pakcik tu,dia kena attack dek samseng mana ntahh.heh,org india ni mmg ganas kannn.nasib baik pakcik tu stable.owh masa sy tgk tu,kepala dah pening2 dah.darah banyak sangat kot.pastu time tgh pening2 tu,boleh plak doctor yang tengah rawat pakcik tu panggil sy,suh tolong dia tuangkan saline kat tangan pakcik tu yang tengah berdarah2 tu.omg time tu tangan dh terketar2 okeyhh.ngeri gila,but sy kuatkan semangat gak tuk berdiri sebelah pakcik tu sambil tolong doctor.baru la rs cm doctor skit.haha

next,kitrng tgk circumcision (bersunat). actually ni first time sy tgk real life! huhuhu..ape perasaan?erkkk yekkk!wakakaka..dahla patient yang datang tu pon dah tua kot.bukan budak kecik pon.dia kena buat circumcision sebab dia ada phimosis. lama gak la doctor tu buat.n patient tu bleeding.kciann..then,sy ada tgk procedure nk ambik lymph node biopsy.menarik2. other than that, macam biasa ade kes hernia, hydronephrosis, abdominal pain,etc..all i can say,this posting kali ni mmg menarik.suka surgeryyy..lepas ni medicine posting lak.ergh agak busan kalau medicine posting.sbb patient2 dia tak semenarik macam surgery's patients.

so thats all nak cerita. and esok ada exam.gila malas nak exammmm.mesti kena ambik kes ni.haih. pastu kena viva.huhuhu.nak study ape ntahh! ok dah, abis crite sal surgery, ni nak gtau duit bulan 12 dah masuk!hoooreyyyyy! dengan masuk nya duit bulan 12,bermakna boleh la beli barang idaman!weeee! pssstt..sy dah beli BB torch yang diidam2 kan tuuu.eehehhe.sukaaaa amat. thanks to my parents jugak yang beri sponsor duit(as my birthday present maybe?).kalau nak guna duit sendiri 100% mmg tak la kan.abh la duit sy camtuu.wuwuwu.

ok tu jela nak crite.till then,taaaa!

p/s - its December now,my favorite month of the year. sbb apa?nnti gtau..ehehe

Friday, November 26, 2010

10 things i wanna do before i die


so i posted my wish list before and now i wanna talk about things i want to do before i die. u might ask me whats the difference between my wishlist and the things i wanna do before i die. well, my wish list is something i can achieve in the future, IF i have the money and work for it too. but the list in 'things i wanna do before i die' is just purely imagination and surely not something achievable pon! u might laugh at my list but who cares.;p.

now lets begin..

1) my top of list isss...spending 1 whole day with my japan idol, Yamashita Tomohisa aka Yamapi! owh my, if i ever got the chance to do so, i might as well die the next day.haha! well my close friends surely know my love towards yamapi. he is the only artist that i adore for the longest time. and the thing is, i dont even know why i like him sooo much. true enough he can sing,dance,act, yada yada but still, nape ntah suka sgt macam xde dah artis lain lagi hebat.haha.owh i wish i can go to japan and meet him one day.


if only he is a medical student at my place, i swear i wont skip class, EVER.;p


2) next top of my chart is i want to be in a girls group idol.hakhak! told u this is purely my dream. but hey everyone can be a dreamer.;p. but why do i want to be in a girls group such as SNSD(most popular girls group in korea) ? because they are popular ,of course. and because they are popular, they travel alot, all around the world. its like you are enjoying yourself but at the same time, u get money for doing so. whats more satisfying than doing the job u love and enjoyng yourself at the same time.owh i wishh..

3) have my own private jet and fly it myself. when i was a kid, i wanted to become a pilot. for me, it is a cool job, and it is more cool if u'r a female pilot.

4) a vacation to the outer space! if only im a billionaire. pfffttt.

5) have my own island paradise. when im tired or when im sick of the busy and populated world, i can just spend my time at my own private island with my family. my island of paradise with dolphins playing around, drinking coconuts, laying back on the beautiful beach, the smell of the sea, the enchanted scenery.. owhhh...paradise..

6) my own shopping mall. so that i can just go down to my mall if im short of clothes and pick any dress to wear. owh my mall must have all the top designer boutiques.and if im tired of my clothes, i can just resell it with discounts.if only this is real, im the happiest person in world.;p

7) sky diving. i dont think im brave enough to do so, but if i get the chance, why not?

8) own a Lamborghini sport car.


something like this will do.;p

9) own a cute dog. i know its prohibited in Islam but seriously i think dogs are cute. true enough, i like dogs more thn cats. they are loyal and playful. everyone knows that.

10) road tour all around the world, by car. starting from malaysia, up to thailand, China, then Russia. sumpah then xnak naik keta sampai bila2 dah.lol

if only the dreams do come true. now i want my own fairy god mother that can fulfill my wishes.haha.ok dh mengarut.>.<

till we meet again,byebye!

Thursday, November 25, 2010

my wish list!

dah dekat sebulan tak update blog. blame the laptop yang tibe2 nak rosak plak. n lucky me yang tinggal di incredible india ni, xboleh baiki my laptop yet sebab xde bahan2 yg diperlukan di sini.(ayat dah macam resepi masakan plak). kalau nk baiki,kena tunggu april next year masa balik malaysia.pffftt! tapii, now dah ade laptop baru.yey! not mine la, nazmi punya. dia bg pinjam sementara nk tunggu sy balik malaysia next year. heee..

owh back to the topic. tadi tengah kemas2 barang tibe2 terjumpa my wish list hidup yg sy penah buat duluuu. kelakar plak tengok balik my wish list ni. bercorak2 konon abis cantek la buat wish list ni. siap ada jangka masa pendek and jangka masa panjang! sumpah malu kalau ada org len jumpa.;p. but now terasa nak list down balik the wish list.(but some points maybe filtered due to menjaga maruah diri.hahaha)

JANGKA MASA PENDEK

1)ade wish lish.LOL
2)sony camera (done!)
3)smartphone/blackberry (gonna get this soooooooonn...;p..-update:DONE)
4)naik hot air balloon (done! masa pergi Egypt back in 2009)
5)kumpul perfume(now stick to one perfume only,tak terasa nak kumpul dah pon.so plan terbengkalai)
6)bungee jumping(soo gonna do this one day nnti)
7)starcruise vacation
8)Europe trip (done! march 2010)
9)Disneyland (done! march 2010)
10)polaroid camera (been thinking bout this for a while. org len sibuk nak pakai dslr, sy nk polaroid plak.;p)

JANGKA MASA PANJANG

1)finish travel to all 7 wonders of world ( so far dh pg Taj mahal, Pisa, Colloseum, Pyramid..nk tgk great wall of china plak plis?)
2)finish MBBM without sangkut mana2 paper.ameen.
3)specialist ( akan difikirkan kemudian2 nanti.)
4)nak suami best!waakakka.;p
5)take care of my parents
6)properties (car,house,etc)
7)pg honeymoon to several places!;p
8)kumpul duit byak2 n travel lagi,honeymoon lagi,n shopping byk2.LOL


okeyh thats all.taaaa!;p

Thursday, October 28, 2010

just as a reminder.

i love this article. someone posted it on fb, and i find it very useful as a reminder for me and to you people also. lets read it together.;)

'' Marilah kita mula menghayati ketika kita duduk di antara dua sujud semasa solat. Dengan rendah hati nyatakanlah permohonan ampun kepada Allah Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku). Diamlah sejenak, buka dada dan diri kita untuk menerima ampunan dari Allah.


Tetaplah membuka diri kita untuk menerima ampunan Allah. Ulangi permintaan itu beberapa kali hingga kita merasakan ketenangan. Kemudian sampaikanlah permintaan kedua, Warhamni (sayangi aku). Diam dan tundukkanlah diri kita untuk menerima kasih-sayang Allah yang tak terhitung besarnya.


Bukalah dada kita seluas-luasnya agar semakin banyak kasih-sayang Allah yang kita terima. Ulanglah beberapa kali hingga kita merasa cukup Berturut-turut sampaikanlah permintaan-permintaan berikut dengan cara sebagaimana tersebut di atas, satu persatu..


Wajburnii (tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii (angkatlah darjatku)

Warzuqnii (berilah aku rezeki)

Wahdinii (berilah aku petunjuk)

Wa'Aafinii (sihatkan aku)

Wa'fuannii (maafkan aku)


Setelah selesai, diamlah sejenak lalu sampaikan rasa syukur kita

betapa besarnya nilai doa ini, sebuah doa yang kita hanya remehkan begitu sahaja.



Monday, October 25, 2010

R.A.N.D.O.M

i wanna update sgt sgt but i dont have stories laaa, so that explains the random entry.




1) and because its random, i letak la random picture also.hee.but not so random i guess, that baju suits my blog la,.and yes,i like butterfliess.
gambar ni diambil masa sy still pakai braces,last year.this was during nadiot's birthday dinner at The Chillies.


2) my wish for upcoming birthday , 2 months from now isss BB TORCH! so plis plis people yang murah hati outhere,kumpul duit can?;p..or nak mintak ngn parents leh?*mama nak hp baruu,hp ya dh burukkk.dah lama mama tak beli kan hp for meee* ok,confirm tak dilayan.heh.

gorgeous kan kan??ah mauuuuuuu..!dia ade touch screen plus qwerty jugak.tu yg best tu tho im not a big fan of touch screen pon.tapi kalau hp ni offer 2 2 touch screen n qwerty,kan better.


3) next year, 4 couples from my batch akan kawen. semua buat majlis after final 3rd phase,on april. im planning to go but i dont know yet.if ada transport,boleh la pegi. ish jeluz nyeee.and when is my turn???lambaaattt lagi. parents dh ckp awal2,kena abis study dulu.lol.tapi tak kisah pon,mmg sy xmo kawen pon time belajar ni.macam susah jek,btw nazmi pon jauh.hurmm..

4) next 2 weeks, sports day kolej akan start.wee excited! nak men sukaneka!haha.owh nak join futsal jugakk.tu jela sport yg sy boleh men pon,kalau nak men netball ke basketball ke, harammm.dh la sy ni takut bola,kalau bola dtg bukan nk tangkap pon,silap2 lari jekk.at least futsal men ngan kaki.not that scary.;p, and ade charity dinner.nak pakai ape ehhh.ok nanti pk!

5) now sy tengah posting dermatology for 1 month.ishh geli la posting dermato ni. macam2 sakit kulit pelik2 ade. yang tak best nye,smee nampak lebih kurang. dah tu,camana nak diagnose sakit ape kalau sme benda nampak cam sama jekk.ayooo..

ok la,thats all i can think of for now. (mmg random gila entry ni.heh)

till then,bye people.have a nice weekend ahead.;)

Saturday, October 23, 2010

nak buat specialist ape yek?

so people *read: my family,cousin2,sedara mara,kawan ayah,kawan mak,bla bla bla* keep on asking me nk buat specialist ape eh bila dah keja nanti? pakcik makcik sme,saya belajar nak jadi general doctor pon belum abis lagi,ada lagi 2 tahun lagi, mana la saya nak fikir pasal specialist2 tu lagii..hurmm..step by step dulu leh tak. buat masa ni mari kita concentrate nak abiskan 5 years course ni dulu.

ok,sbenarnye tak dela tak fikir langsunggg..ada jek kadang2 tu cam pk,aku ni nak jadi doctor apee?takkan nak jadi MO biasa jek?tak nak ambik specialist ke?*tapi bila pk azab kena study tu,perghhhh terus cam tak best. eh eh.*

so these are my options, jadi mari kita nilai satu2 yek,mana satu yang best!

1) OBG/O n G/obstetrics and gynecology
so my top choice sejak zaman dahulu kala lagi sudah tentu mau jadi doctor pakar sakit puan. kenapa yek?well dulu ingat lagi,masa sy darjah 2 kot,my teacher penah cakap kat sy,nanti bila sy besar sy kena jadi doc pakar sakit perempuan sebab dia kata zaman sekarang, doc sakit perempuan sme laki jekk.so malu la perempuan2 nanti. so sejak tu la sy dah terkait dengan bidang sakit perempuan ni and lama2 jadi macam minat.
tapi,kenapa eh kalau time lecture obg jek,mesti la rasa mengantuk?kalau tak mengantuk pon,mest rasa busan.haish,kenapa eh?kata minat,tapi time lecture tak best la plakk. hurmmm,ni kena fikir balik nih!

2) surgery
yeps,sukaaa jadi surgeon jugakk. uish macho kot kalau perempuan jadi surgeon??hahaha. have u ever watched any of grey's anatomy's episode??yeps, they are all surgeons and if u know dr bailey?she is my idol.ewah ewah.sbb ape?sebab dia surgeon,tapi dia pendek.wahaha.*ye s pendek tettt.T.T*.so kalau tengok dia buat surgery,mesti dia berdiri atas bangku.so sapa kata org pendek tak leh jadi surgeon???ceh!hahaha..anyway,thats not my point. i wanna be a surgeon because its interesting,just that! compared to being a medicine doc,surgeons are way more adventurous. ko boleh bukak abdomen org,boleh jahit2,boleh explore human body,etc.;p.tapi masalahnyeeee nak jadi surgeon anatomy harusla tiptop!heh,tak suka tak sukaaa...tapi itu bisa diatur.kenala rajen membaca kan?tapi nak jadi rajen tu yang susah.hurm.however,ade 1 thing yg leh demotivate me, i cant stand tengok darah2 tulang2 yang terkeluar dari badan ke,or luka besar terkoyak muscles ke,ape2 je la.rasa ngeri sgt2!huhu.camne eh?meybe with years of training,rasa tu boleh subside kot.hopefully.

3) oncology
tak tahu la nape terasa oncology macam best.padahal sebenarnye ambik oncology lagi mencabar because u have to deal with severely ill cancer people,people waiting for their *death sentence*,no cure,short life expectancy, etc etc.how sad is that huh?even my autie, my closest autie,whom i love so much, jugak dah meninggal sebab cancer.meybe,thats the reason kot sbab pe oncology is on my list.meybe because of her.

4) psychiatrist
dealing with org gila,nanti aku pon leh jadi gila.haha. tapi macam best la.plus plus jadi psychiatrist tak yah nak tengok darah sepanjang masa.big point for that!

anyhow,im still thinking of other choices also besides above.
ni sme hanyala my top choices jek buat masa ni,
tapi mana la kita tau ape akan jadi in the future kan.
yang penting now,abis kan my MBBS dulu,ye wajib!
pastu kawen!eh eh.;p

ok la,adios amigos.;D

Monday, October 18, 2010

holiday in malaysia, oct 2010


cuti selama 2 weeks je,nak expect ape from that?apart from spending it with my family and him,nothing else sempat di buat. nak jumpa kawan2,lagi2 yang jauh tu mmg x sempat la kan. lagi2 kalau kawan rapat sme xde di terengganu.heh.

dah,malas nk complaint pasal cuti yang memang takkan pernah banyak. sy nak ckp sal benda2 yang buat saya happyyyy sepanjang cuti d malaysia.

first skali,masa mula2 sampai malaysia mestila paling happy bila jumpa dengan dia. hehe. dia datang jemput di airport and teman me sampai la ke pagi coz my flight ke KT keesokan harinye. kitorng lepak2 di oldtown dekat kawasan cyberjaya and macam biasa,ambik gambar.;p.

then weekend tu,dia balik KT semata2 nak jumpa sy.heee...before this, kalau sy cuti, dia memang ade di KT sebab dia pon cuti. but this tyme dia xde cuti, lagipon dia dah start clinical, so mmg cuti xde sangat. but anyways, dia balik weekend so that we can meet up.
and guess what, dia bawa berita mengejutkan! his family nk jumpa sayeee, and its our first meeting ever. so i went to his house since his family ajak makan2 skit.goshhhh! gila cuak okess. nak jumpa bakal mertua *ehem ehem perasan Xp* sapa yang tak cuak???time nk jumpa tu, tuhan je la tau nervous nak matii. pergi interview pon tak nervous kot. erghhh,sumpah takut. tapi bila dh jumpa,dh burak2, family dia ok jek.smee baik. siap ajak pergi dinner kat luar skali.LOL.

and the next day, sy and dia pergi kuantan. xde motif pon actually, saje busan2..tapi sy happy sangat sbb dpt spent time together the whole day. and on the way back, kitrng singgah di pantai. cantek tempat tu.ske!

ok sampai situ je la crite,malas dah nak menulis,yang lain update gambar je la.;p


at old town



otw to kuantan


di pantai.;p


masa kitrng tengah ambik gambar,ternampak pasangan pengantin ni tgh photography.sweeetttt..


with my mom

tgk budak ni,mana2 pon boleh tidooo.




then on the last day, dia bwk i pg dinner at sunway pyramid.ape ntah nama kedai tu, bumba shrimp gum kot?tak ingatt






and i got my 1st birthday present,from him.heee..



thats all for now.
till then,bye.;


homesick....!!

im back in india,so called incredible india.incredible la sgt.padahal ape pon xdek!heh. now rs sangat sangat homesickkkkk...homesick sampai nk buat ape2 pon xde mood. nak g kelas pon rasa malas. nak buat ape2 pon rasa malas. haish. looking forward for next holiday which is in april next year *heh baru balik dh pk nak balik malaysia lagi. apa daaa*

nak tau satu2 nya benda yang akan sentiasa buat sy homesick??



NO laa..not the bed,silly!LOL (well,part of it tooo..huhu)..but look again,see something underneath tu??




tadaaaa! ni la yg buat saya sgt sgt homesickk!!memang kalau saya balik malaysia,akif wajib tido dengan saya..rindu nak tdo dengan budak kecik ni.

tengok, budak ni kalau tdo tak beragak2,ambik space besar macam katil sendiri!hurmmm...haih rindu rindu rinduuu nak peluk budak kecik ni...;-(

Monday, October 4, 2010

updates from malaysia!


nothing much.just wanna share ape yg sy buat kat malaysia sepanjang 5 ari ni.owh owh aritu tu tukar tket balik mesia.tket diawalkan 2 ari sebab Incredible India ni ade riot,so bg cuti 2 ari.jadinye sy rela abh duit tukar tket dr duduk india 2 ari tak buat ape2.exam pon ditunda after cuti.hmmmpp!

aritu arrived di lcct kul 1 pagi,then terus nazmi dtg ambik di epot.coz flight to KT keesokan pagi nye,so sepanjang mlm tu dia teman sy n kitrng abeskan masa d old town.dun worry,tak pg tempat2 mencurigakan pon.;p.ah bahagia dpt berjumpa,after berbulan2.rasa sgt tak puas!tp xpe,this weekend dia dtg KT,so kitrng plan nk pg Kuantan.parents pon dh kasi.heee.xsabar!i wanna uplode some photos tpi terlupa bawak cabel camera lak,so len kali la..

di rumah tak buat ape2 pon.parents pon kerja.hurmm..juz ade pg open house.other thn that,makan makan makan!klu blik mesia mmg slalu berat bertambah.no doubt! owh kat rumah sy memasak!haha.my mom suruh.sje dia nk try my cookings.(FYI,1st time nk masak for parents ni).wuwuwu.n guess whattt,my parents ckp sedaaappp!

baba: best ya masak!leh la kwen ni.
mama: senang hati mama,anak mama reti masak.

hahaha.see people,tak la noob sgt ye sy bab2 masak ni.;p

so arini dh 2nd day masak,coz weekend tentula mama masak kan.ari2 weekdays jek sy masak coz my mom kerja.tapii xpeee,thats the least i cn do to help her.kerja2 lain seperti laundry,kemas umah,etc2, ade org laen tlg buatkan dh.;p.n today,sy try buat choc kek lagi.coz nnt my parents nk buat 2nd open house,so nnt i nk buat cake for the open house. jgn ty nape dh 2nd time buat open house.lol.

okeyh thats all updates stakat 5 ari duduk malaysia ni.ade lgi 12 ari tnggal.huhu.benci la cuti pendek2 cmniii.benciiiiiii.n photos akan diuplode kendian2 bila dh blik bangalore.;-).sementara tu,see this pic first,its him!dia perform for jamuan raya his college last week.heee.cool eh cool eh.;p.




till then,adios!

Monday, September 27, 2010

owh by the way..


remember my post pasal kek yg i firsttt buat kat india ni?ok, i post gambar kek tu kat fb,and guess what, my lil bro tengok and komen..


"kek kak ya ni,akif tgk macam kek secret resepi yang dh bankrupt"


ok stress tak kalau ade adik macam ni?stresssss takkkkk???eeeeeeeeeeeeee!naseb bek la adik ni baru umo sepoluh tahun! tapi tak pe,tunggu la bila i dah balik malaysia,akan ku kerja kan pipi nye yang tembam macam bola tuhhh,akan cubit2 perutnye yg buncit tuuuu!!!

by the way,this is my bro..



aaaaaaaaaa i miss this budak kecik soooo muchhhhhhhhhhhhh!!!!cant waitttt!!5 hari,sabo saboooo!huhu..

i am crazy!


hye hye my very first folower! thanks for being the first.heee..;-)


ok,see this picture below?


yeah thats me!! I AM GOING CRAZYYYY!!!
this exam week is making me nuts.
only slept for what,like 4 hours yesterday for the ENT (otolarygology/ ear nose and throat) exam.pfffttt!
and tomorrow, i have ophthalmology exam. all about the eyes. camana mata boleh ade banyak sangat penyakit sampai buku pon nak tebal dekat 2 inch?grrrrr!

on the other hand,updates for countdown
.
.
.

4 days till...exam's over
5 days till...im in malaysia!
and
10 days till.. i meet him!:))

so yeayyy!what a life ahead waiting for me.ya Allah,bersabar bersabar,finish ur exam first!


till then,bye.;D



Sunday, September 26, 2010

LDR means...

LDR stands for long distance relationship, which im going thru right now. sesapa yang tak tau, mmg tak kan tahu macam mana terseksanya hubungan jarak jauh okeyh. banyak benda yg tak dpt kita buat macam couple2 lain and banyak perasaan sakit perlu ditanggung.ececeyh.

so yeah, being far away from each other banyak mengajar sya untuk bersabar. yela, since sy belajar kat india ni selama 5 taun, berapa kerap je la sy boleh berjumpa ngn dia? setahun pon cuti 2 kali, each time tu paling lama pon 2 minggu.huhu.penat okeyh. tapi kadang2 rasa bersyukurrr sgt sebab ade dia yang memahami dan sanggup tunggu sy selama ni. ok,cuba bagitau bapa ramai sgt la laki kat dunia ni yg setia?yg sanggup berjauhan lama, tanpa pandang perempuan lain? tak okeyh,susahhhh sgt. so in a way, i feel blessed for having him in my life.sometimes i wonder, whats in me that i deserve to have him in my life? eh eh ni sebenarnye dah lari jauh dr benda yg i nk ckp.haha.

ok now,back to the topic. sy nk ckp the goods n bads of LDR. for those yg melalui benda yg sama, i dont know if u'll agree with me or not. its just my 2 cents.

first of all, sy rasa LDR bnyk mengajar sy dan dia mengenal satu sama lain. being far away, we dont do physical stuff much *eh jgn nk salah anggap, i mean stuff like berjumpa,dating etc* . so we end up using most of our time communicating with each other. by this, we talk about almost everything EVERYTHING. contahnye, even jerawat i tumbuh pon i nk gtau dia.haha.;p. so, dgn communication, kami jadi lebh dekat,lebih percaya satu sama lain, and lebih jujur with each other. i can trust him,he can trust me.thats the most important thing kan?

LDR means u wont ever get tired of each other. yela klu dah jumpa bapa kali je staun, mesti la ko nye rindu tu berkumpul2 melangit and takkan padam2 passion towards each other kan?wakaka. tpi betul kan, mesti la korng rasa sgt tak sabar nk jumpa each other. nak2 bila dh nak balik mesia tu,masing2 buat countdown! rasa macam saat2 dinantikan akan tibe.hehe. cuba bayangkan,kalau yang bercouple bertahun2, boleh jadi even b4 kawen, korang dh busan ngn satu sama lain. tapii,kalau LDR,takkan rasa macam tu. n bila dh kawen,baru la nikmat,ye dak?lepas kawen la baru halal nak dekat2.cuba bayangkan, bila couple jauh2,bila kawen dekat2,tak rasa macam 'bercinta' lepas kawen ke?macam best je kot cm tu.cewah. in a way,LDR ni mengurangkan dosa pon ade gak kot.kot la..huhu..

tapi LDR ni ada buruk nya jugak. banyak pancaroba *okeyh perkataaannnn...haha* perlu dilalui. kalau that couple tak kuat,maka terjadi la perpisahan.huahua. contohnye, kalau ari2 korang duk tgk pasangan2 lain bahagia bersama,mesti la ade jugak rasa jeluz tu kan.tipu la kalau xde langsung.confirm ade. pastu bila dh asyik jeluz memanjang,sakit ati jauh memanjang, mula la ade tendency nk cri partner dekat macam orang lain. sebab tu benda ni depend on the couple itself. kalau korang kuat dan sabar, pasti berjaya bertahan. n like i said, communication paling penting. barula xde perasaan terpendam,masalah dpt diselesaikan dan hidup bahagia!

n lagi satu keburukan yg ketara adelah mahal bila nk contct each other. nak2 kalau negara lain2 like us. masa mula2 sampai india tu, bil telefon naik melambung ok. yela,sebab kat mesia, ko boleh la nk sms or cal sepanjang masa. pastu bila mula2 sampai india tu,nak buat perangai sama macam kat mesia.nak gak contct sepanjang masa, mana bil tak naik mak oi. tapi lama2 dh boleh adapt and kurang kan skit cntct tu. instead we use technolgy aka skype or ym. itu lebh jimat!

itu jek i can think of right now. otak pon dah weng sebab dh pukul 3 pagi ni. im supposed to stdy for exam lusa tapi update blog plak.huhu.okeyh,lain2 tokok tabah akan dibuat kendian2. itu saje now.

til then,tata!

Saturday, September 25, 2010

IF..

im so bored that i came up with this entry.im supposed to study since im in the middle of exam week, but well im in no mood to study right now. juz looking forward for the upcoming holiday, back to malaysia where i belong.yeay!! countdown :: 7 days from now!*wink wink*

ok,back to my entry post. today i wanna list down few thicgs that came up in my mind, things which i consider to be a dream *dgn kata lain berangan* ,IF i have children in the future. this entry is soo random, even me myself dont know why i suddenly thought of this things.LOL.

now it goes;

1) if one day i have a child, i wanna be the best mother one could ever which for. i want to give best love n education to my child,with endless support n care. i dont want to become a busy woman which neglect their children n juzt give them money. for me, money plays a big role BUT money isnt everything in life. i want them to remember me for being a supportive mom n a caring mom.

2) i have this one desire, of wanting to read a bed time stories to my children. i know Malaysian dont do this kind of stuff. even my parents never did this to me. i believe reading bed time stories to them will generate a good mental health to our children, so why not we do it? if i dont have time, i will ask my husband to do it for me.;-)

3) i want to start save money for my children. i mean for example each month, ill bank in some money for them. its for their future u know. we dont know what happens in the future,so better play a safe game here. maybe its for their education,who knows. i will save some,my husband will save some money also.owh, i think my children are soo lucky to have me.;p

4) exclusive breastfeeding for 6 months at least! haha..yeah i know,kindda weird talking bout this. but hey, we learned in community medicine the importance of this for the children's health!

5) i wanna spoil my children,but in good way of coz. i mean, ill give them anything they want, but not exactly everything. ah, i dont know how to explain. i juz dont want them to have any regrets when they grow older.thats all!

6) i dont want to scole my children, instead i want to teach them in psychological way. i think that works better rather than raising ur voice. i hate it if people do that to me, so i dont want my children to feel the same way too.

7) i want to dress them up nicely! yeahhh, i love watching cute kids well dressed by their parents. at least we know that the parents not only taking care of themselves,but also their children. because i always observed people, they wore branded stuff n their children?selekeh!no no i dont want to be like that.

8) i want to send them to music classes, or ballet classes, or anything which they'r interested. i dont want my child to be boring,nerdy child. let them have fun, but in the same time, make sure their education are not neglected.

thats all i can think of now. will update later if theres any modification or addition.hehe,

till then,tata.;p

Thursday, September 9, 2010

bertunang??

okeyh semalam ade terjumpa this one interesting video.menarik2..hehehe






jgn tanya macamana terjumpa video ni,kwn yg suggest.haha.so,paham nggak??
meh cini i translate..

soalannya::
jika seorang lelaki menyatakan hasratnye pada seorang wanita untuk dijadikan isteri dan wanita itu bersetuju ..adekah itu dikira BERTUNANG/MEMINANG walaupon ibu bapa wanita itu belum tahu atau kenal dengan lelaki tersebut?

jawapannya::
jika wanita itu bersetuju,makanya wanita itu dikira tunang lelaki tersebut.
hukumnya jadi tunangg..sapa org lain masuk meminang wanita itu, haramm..
jika takde ibu bapa,tapi wanita itu sah pada syarak, maknanya wanita itu tetap jadi tunang org..
apa tu sah pada syarak? perempuan tu waras,baligh,cerdik,boleh membawa diri etc..


jadinye,kalau korang2 ni ade bf yang ada hasrat nak ambik korng jadi isteri n korang setuju,so korng ni dh dikira tunang org.tak perlu la nk hantaran2 bagai,tu sme adat semata.,yang penting kalu ikut hukum,korang dh dianggap sebagai tunang orang..lalala..now,sapa dh jadi tunang org sekarang??*saya sayerrr!!* ok,shut up!haha..








Wednesday, September 8, 2010

food talk.;p


this entry will b focusing on food only.LOL.
as we all know,Eid Mubarak is approaching n im not that all excited coz this year i'll celebrate it here in bangalore,india. yes, we dont have holidays, but most of my friends are going back tho. its ok,im going back to malaysia this coming october!
mom's sending some Raya biscuits for me n my brother in Australia. im all excited! at least i have my kuih raya with me here.T.T.

and last week,i had 'berbuka puasa' session with my batch mates. we had a potluck and i was asked to bake cake,together with baz. mind u,it was my first time baking cake here. ok,dont want to talk much.

here's the recipe.

MOIST CHOCOLATE CAKE

Bahan-Bahannya:-
1 cawan tepung kek/tepung gandum*
1 camca teh serbuk penaik*(*digaul dan diayak 3 kali)
1 cawan gula halus (castor sugar)
2 biji telur gred A
125 g mentega
1 camca teh esen vanilla
1/2 cawan serbuk koko*
1/2 camca teh nescafe*
1/4 cawan gula halus*
1/2 cawan air panas*
1/4 cawan susu cair*(*disatukan hingga menjadi pes coklat)


Cara membuatnya:-
  1. Panaskan oven pada suhu 175C. Lenser tin berukuran ( 5 x 8 x 3 ) inci dengan mentega dan alas dasarnya dengan kertas minyak. Ketepikan.
  2. Pukul mentega dan gula halus hingga putih. Masukkan esen vanilla dan telur satu persatu sambil terus memutar hingga adunan kembang dan gula hancur.
  3. Perlahankan speed, masukkan tepung berelang seli dengan pes coklat hingga habis. Gaul hingga rata dan sebati.
  4. Tuang adunan tadi dalam tin. Bakar dalam oven selama 45 - 50 minit. Sejukkan sebelum dihias dengan chocolate ganache jika suka...


and the result
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAA!;p



3 layered chocolaty cakes with chocolate topping n ferrero roche!

okeyh..till then,bye2.;p

Saturday, September 4, 2010

my favorite songs at this moment~

My favorite songs at this moment are...u got me by colbie caillate and forever in love by jojo..these songs remind me of him. everytime these songs being played in my itune,ill sure think of him.the lyrics are meaningful and they show how i truly feel towards him. i love love love it!

U got me-colbie caillat
You're stuck on me
and my laughing eyes
I can't pretend though
I try to hide, I like you

I think I felt my heart skip a beat
I'm standing here and I can hardly breathe, you got me, yeah

You got me.

The way you take my hand is just so sweet
And that crooked smile of yours
it knocks me off my feet

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up
It feels so good it must be love
It's everything that I've been dreaming of.
I give up. I give in. I let go. Let's begin.
Cause no matter what I do,
Oh (oh) my heart is filled with you.

I can't imagine what it'd be like
Livin each day in this life, without you.

Without you.

One look from you I know you understand
This mess we're in you know is just so out of hand.

I hope we always feel this way
I know we will
and in my heart I know that
you'll always stay...



forever in love - jojo
The Way Your Part Of me,
I Would have to re-learn everything,
If You were to leave,
So fast you make me feel like was autumn Leaves,
And honestly... There a perfect explination
Why you feel so good to say that your

Chorous:
My love, my love, my love
I´ll give you all my love if you, if you,
If you don't change a thing,

About the way you hold me everynight,
So right, I wanna man like you forever in my life.

I'm a Stick inside a jar,
Turn the lid and set me free,
I Love Everything that you are,
Has a million other reasons,

But lets not go to far,
Stay, close to my heart,
When I think about the future,
I am right there where you are,

Cuz you´re...

I know, that you, would never leave me hanging,
Hanging out to dry in the wind,
I know that we haven´t seen the worst ofit,
But when we do, I promise you we´ll stick it out together.


p/s - i want a man like u forever in my lifee~


Tuesday, August 31, 2010

my fairytale

boleh tak once in a while,nak berangan kawen2 macam fairytale? teetttt! tolong la,skali skala ke?padahal sokmo2 okeyh.hahaha. anyway, smlm baru tgk 1 video perkahwinan anak billionaire kat Malaysia. omg,sangat sangat gorgeous! ske sgt dia punya concept, nak nak plak time 'bersiram' tu. wahhh, concept dia dah macam goddess2 okeyh. yang penting ada 2 org laki HOT yang tolong tarik kereta sorong pengantin tu.LOL.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa jeluz nyeeeee..;-(..mau jugak bleh?hahaha..okeyh,sudah la..berangan jek..lets enjoy the video.kalau u guys tak jeluz,mmg la tatau nk cakap pa dah.hehe.
n i want pre wedding shoot like this also.hahaha!tgk,berangan lagik!
okeyh x jumpa plak vid time dia bersiram bagai tuh. jumpa ni jek..layannnnnn


the recepion..owh wehh sgt glamorous tau..




this one i think the pre-wedding shoot..so sweettt..;-)



okeyh, mari berangan kawen.teheee~

till then,tata.=p

This is for u,kak long.

Kak long,
satu-satunye manusia di bumi ni yg ya panggil kak long. ya dah anggap kak long ni macam kakak ya sendiri. tapi kenapa sekarang pandangan ya terhadap kak long dh berubah? kenapa kak long sanggup jadi macam ni?

kak long,
ya dh lama tau kak long ni anak angkat mummy ( mumy ni my aunt,my closest aunt but she passed away oredy..al-Fatihah..T.T),tapi ya tak pernah ambik kisah.bagi ya,kak long tetap kakak ya.tapi ya tak sangka kak long boleh jadi sekejam ni.kenapa kak long sanggup memburukkan mama ya dalam fb?kenapa kak long sanggup tinggalkan mummy yang tengah sakit2 dulu?sedangkan kak long satu2nye anak mummy?ya ingat lagi,slama beberapa kali ya balik malaysia,masa ya tgh menhabiskan masa dengan mummy sampai ke saat-saat akhir dia,ya tak pernah langsung nampak batang hidung kak long.macam ni ke patutnye seorang anak layan mak dia yang tgh sakit menunggu saat2 kematian dia?


owh dlm fb pandai eh kak long,kononnye kak long ni dah puas hati jaga mummy ms arwah masih hidup.kononnya kak long ni la yang duk uruskan segalanye pasal mummy.bullshit! kak long jgn nk hipokrit la.dlm fb nk nampak kononye kak long yg baik kan.sudah la kak long! slama ni mama yang jaga mummy!slama ni mama yg beli ubat cancer mumy. mama abis rm1000 sebulan utk beli ubat2 mumy. sampai ke akhir hayat mumy,mama dh spent berbelas ribu ringgit tuk mumy,not that mama complaint because i know,dia buat pon tuk kakak dia sendir,tp apa kak long penah buat tuk mumy,ur very own mum?tak de sesen pon!sepatutnye,bg org yg berfikiran waras,at least kak long pk la gak cara2 nk bantu mumy,ni takk..jgn kan nk beli ubat,nk jaga makan pakai mumy pon kak long x penah.mama yg duk uruskan rumah pakai makan minum mumy n dady slama ni. naseb baik umah mama n mumy sebelah2,leh la mama duk jaga mumy.mana kak long masa tu?owh kak long konon sibuk tgh kursus sana sini. nak nampak muka kat umah mumy amat jarang sekali!plis la kak long jgn nk tipu,my dad's a lecturer la,dia tau la klu kak long nk menipu pon konon sibuk dgn kursus,meeting bagai tu. manade cikgu yg kursus hampir stiap miggu?patutnye kak long bleh mintak transfer sekolah,mengajar kat sekolah dekat2 ngn umah mumy,so that u can take care of her.tapi tak pon!

but now,kak long nk burukkan mama ya,kononnye mama ni berlaku kejam kat kak long?apa yg mama dh buat kat kak long actually?mama just bg nasihat kak long.dr dulu lagi mama n baba bg nasihat kat kak long,jaga mummy jaga mummy jaga mummy.bukannya mama suruh buat apa pon.kenapa la kak long nk post2 kat status fb kononye kecik hati ngn mama?kononye kak long ni dianiaya mama?heh,so funny la kak long.kak long pandai berdrama kan?kak long cakap kat status kak long,kononya hanya arwah mummy tau perkara sebenar.perkara sebenar apenye kak long?tolong la.jgn nak menipu.ya ingat lagi masa arwah mummy masih ada,arwah penah ckp kat ya,kak long ni asyik menyusahkan dia jek.bukannya nak jaga dia pon.so what say u kak long,bout this?

kak long,
ya rasa mama berhak nk marah kak long.sbb ya pon rasa kak long dah melampau.bila ya tau perkara sebenar pon,ya pon rasa sakit hati ngan kak long. teruk la kak long ni.dhla x jaga mumy, pastu masa arwah masih ada,macam2 benda yg x sedap didgr terjadi.ade ke kak long boleh suruh arwah pegi bank tuk bayar2 hutang kak long?omg,dh la arwah tgh sakit2,kak long suh dia pg bayar hutang kak long plak tu?kak long ni xde otak ke? kak long ingt kitrng tatau ke pasal ni?guess what,bibik imas sendiri yg bagitau mama pasal benda2 ni.


now,issue terkini,kak long post kat fb 'org dah kaya lagi nak mencuri harta org lain' what?kak long ingat ya tatau tu kak long tgh mengata kat mama ya lagi?sbb mama ya pg ambik barang mama sendiri kat umah mumy tu,kak long terus nk ckp mama mencuri?apekah?hello kak long,barang2 yg mama ambik tu sme barang mama la.mama tak ingin pon nk ambik barang2 mummy.how could u say that,mama mencuri?get real! mama ada saksi la.che de,ateh,n mak long ada skali la masa mama ambik barang tu.tu sme barang mama la.even masa arwah ade lgi,arwah penah pesan kat mama suh ambik balik mana2 barang mama.so kak long jgn la nk wat crite kononye macam mama ni tak berhati perut sgt nk ske hati ambik barang2 mumy.if you want it,u can take it all,but leave behind my mama's stuffs. owh yeah,now boleh plak kak long HARI-HARI balik umah mumy kan?dulu time mumy masih ade,xde plak kak long nk hari2 balik umah mumy,ni mumy dh xde,leh plak kak long balik?owhhh i knoww,sbb setiap hari kak long balik nk mengangkut sme barang2 umah mumy tu,bawak balik ke rumah kak long.sampaikan barang2 mama skali kak long angkut kan?huh..n sanggup kak long tukar kunci rumah mumy tu,supaya mama xleh masuk kan?gila sampai hati kak long.

dah la kak long,ya harap satu hari nanti kak long sedar.kak long ni dari dulu lagi buat masalah dlm keluarga. ya tau la sbb kak long,adek beradek mama penah berpecah belah dulu.sbb kak long , mumy n maklong penah tak bercakap bertahun2.tapi,naseb baik sejak mumy sakit,diorng dh berbaik.at least ade gak hikmahnye dr sakit mumy tu.now, kak long buat hal lagi.haih kak long,nanti bila kak long dah xde sapa2 nanti,baru kak long nk menyesal. dgr kata,suami kak long tu pon bukan boleh dipercayai.dia tu sibuk nk harta kak long jek.dia bnyk menipu slama ni.mumy tau,mama pon tau.nnti jgn bila kak long dh jual umah mumy tu,kak long lak dibuang suami sendiri.we will wait n see. kak long,we dont hate u because u r adopted,but we dont like u coz of ur attitude. dr dulu sampai sekarang kak long x berubah.kak long hipokrit,menipu n bermuka2.kak long tulis macam2 kat fb supaya org simpati ngn kak long,supaya nampak kononye mama yg jahat,tapi hanya kitnrg jek tau perkara sebenar kak long.even mumy pon tau.
ya harap kak long akan sedar.ya post ni bukan nya kak long leh baca pon.ya post sbb ya tak tahan dgn perangai kak long tu.i hate u for doing that to my mum, i hate u for what u had done to mumy.i hate u for what u had done to our family.smoga Allah tunjuk mana nk betul,mana yang slah..ameen.

Sunday, February 7, 2010

sad gudbye..

aijat dh nk fly ke aussie 11th feb ni..n malam ni adelah mlm terakhir dia kat trg..
i dont why but im crying n rasa sgt2 sedyh..
huuuuuuuuuu...
bila lagi nk jumpa nih..bilaa..cuti dh la tak sama,bila i balik mesia,dia tak cuti..n bila dia cuti lak,i xde cuti..then,takkan nk tunggu after 3 years i abh medic baru leh jumpa...ni nk nangis nih!ok,mmg dh nangis dh..hukhuk..
ajat,u take care tau kat sana..jgn nakal2,jgn lupa diri..ingt family,jaga makan,jaga kesihatan okeyh..haihhh..haihhhh...
sedyh nyeee......;-((

Thursday, January 28, 2010

Something Special

u and me
we'r in our own phase now
nothing like others
but special in our own way.
we'v gone through ups and downs
above the ocean,under the sky
climbing up hills,walking down valleys
we'v learned a lot from each other
improving ourselves to be better.
now all i can say is that
i cant live my life
thinking if one day i might lose u
i cant imagine waking up late at night
feeling that u are not there for me
i cant face the world
realising that u are not in my world.
now hear me speak
listen to my heart
i just want to say that i love u
that i need u
i want u
n i miss u
for every single minute in every single day..
i love u so much..enuff said...

p/s - i juz woke up late at night,
thinking of him and suddenly came out with this ,erm poem?
nothing much, juz somthing that come from deep in heart,
the pure feeling of loving someone.=p.