Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 31, 2010

This is for u,kak long.

Kak long,
satu-satunye manusia di bumi ni yg ya panggil kak long. ya dah anggap kak long ni macam kakak ya sendiri. tapi kenapa sekarang pandangan ya terhadap kak long dh berubah? kenapa kak long sanggup jadi macam ni?

kak long,
ya dh lama tau kak long ni anak angkat mummy ( mumy ni my aunt,my closest aunt but she passed away oredy..al-Fatihah..T.T),tapi ya tak pernah ambik kisah.bagi ya,kak long tetap kakak ya.tapi ya tak sangka kak long boleh jadi sekejam ni.kenapa kak long sanggup memburukkan mama ya dalam fb?kenapa kak long sanggup tinggalkan mummy yang tengah sakit2 dulu?sedangkan kak long satu2nye anak mummy?ya ingat lagi,slama beberapa kali ya balik malaysia,masa ya tgh menhabiskan masa dengan mummy sampai ke saat-saat akhir dia,ya tak pernah langsung nampak batang hidung kak long.macam ni ke patutnye seorang anak layan mak dia yang tgh sakit menunggu saat2 kematian dia?


owh dlm fb pandai eh kak long,kononnye kak long ni dah puas hati jaga mummy ms arwah masih hidup.kononnya kak long ni la yang duk uruskan segalanye pasal mummy.bullshit! kak long jgn nk hipokrit la.dlm fb nk nampak kononye kak long yg baik kan.sudah la kak long! slama ni mama yang jaga mummy!slama ni mama yg beli ubat cancer mumy. mama abis rm1000 sebulan utk beli ubat2 mumy. sampai ke akhir hayat mumy,mama dh spent berbelas ribu ringgit tuk mumy,not that mama complaint because i know,dia buat pon tuk kakak dia sendir,tp apa kak long penah buat tuk mumy,ur very own mum?tak de sesen pon!sepatutnye,bg org yg berfikiran waras,at least kak long pk la gak cara2 nk bantu mumy,ni takk..jgn kan nk beli ubat,nk jaga makan pakai mumy pon kak long x penah.mama yg duk uruskan rumah pakai makan minum mumy n dady slama ni. naseb baik umah mama n mumy sebelah2,leh la mama duk jaga mumy.mana kak long masa tu?owh kak long konon sibuk tgh kursus sana sini. nak nampak muka kat umah mumy amat jarang sekali!plis la kak long jgn nk tipu,my dad's a lecturer la,dia tau la klu kak long nk menipu pon konon sibuk dgn kursus,meeting bagai tu. manade cikgu yg kursus hampir stiap miggu?patutnye kak long bleh mintak transfer sekolah,mengajar kat sekolah dekat2 ngn umah mumy,so that u can take care of her.tapi tak pon!

but now,kak long nk burukkan mama ya,kononnye mama ni berlaku kejam kat kak long?apa yg mama dh buat kat kak long actually?mama just bg nasihat kak long.dr dulu lagi mama n baba bg nasihat kat kak long,jaga mummy jaga mummy jaga mummy.bukannya mama suruh buat apa pon.kenapa la kak long nk post2 kat status fb kononye kecik hati ngn mama?kononye kak long ni dianiaya mama?heh,so funny la kak long.kak long pandai berdrama kan?kak long cakap kat status kak long,kononya hanya arwah mummy tau perkara sebenar.perkara sebenar apenye kak long?tolong la.jgn nak menipu.ya ingat lagi masa arwah mummy masih ada,arwah penah ckp kat ya,kak long ni asyik menyusahkan dia jek.bukannya nak jaga dia pon.so what say u kak long,bout this?

kak long,
ya rasa mama berhak nk marah kak long.sbb ya pon rasa kak long dah melampau.bila ya tau perkara sebenar pon,ya pon rasa sakit hati ngan kak long. teruk la kak long ni.dhla x jaga mumy, pastu masa arwah masih ada,macam2 benda yg x sedap didgr terjadi.ade ke kak long boleh suruh arwah pegi bank tuk bayar2 hutang kak long?omg,dh la arwah tgh sakit2,kak long suh dia pg bayar hutang kak long plak tu?kak long ni xde otak ke? kak long ingt kitrng tatau ke pasal ni?guess what,bibik imas sendiri yg bagitau mama pasal benda2 ni.


now,issue terkini,kak long post kat fb 'org dah kaya lagi nak mencuri harta org lain' what?kak long ingat ya tatau tu kak long tgh mengata kat mama ya lagi?sbb mama ya pg ambik barang mama sendiri kat umah mumy tu,kak long terus nk ckp mama mencuri?apekah?hello kak long,barang2 yg mama ambik tu sme barang mama la.mama tak ingin pon nk ambik barang2 mummy.how could u say that,mama mencuri?get real! mama ada saksi la.che de,ateh,n mak long ada skali la masa mama ambik barang tu.tu sme barang mama la.even masa arwah ade lgi,arwah penah pesan kat mama suh ambik balik mana2 barang mama.so kak long jgn la nk wat crite kononye macam mama ni tak berhati perut sgt nk ske hati ambik barang2 mumy.if you want it,u can take it all,but leave behind my mama's stuffs. owh yeah,now boleh plak kak long HARI-HARI balik umah mumy kan?dulu time mumy masih ade,xde plak kak long nk hari2 balik umah mumy,ni mumy dh xde,leh plak kak long balik?owhhh i knoww,sbb setiap hari kak long balik nk mengangkut sme barang2 umah mumy tu,bawak balik ke rumah kak long.sampaikan barang2 mama skali kak long angkut kan?huh..n sanggup kak long tukar kunci rumah mumy tu,supaya mama xleh masuk kan?gila sampai hati kak long.

dah la kak long,ya harap satu hari nanti kak long sedar.kak long ni dari dulu lagi buat masalah dlm keluarga. ya tau la sbb kak long,adek beradek mama penah berpecah belah dulu.sbb kak long , mumy n maklong penah tak bercakap bertahun2.tapi,naseb baik sejak mumy sakit,diorng dh berbaik.at least ade gak hikmahnye dr sakit mumy tu.now, kak long buat hal lagi.haih kak long,nanti bila kak long dah xde sapa2 nanti,baru kak long nk menyesal. dgr kata,suami kak long tu pon bukan boleh dipercayai.dia tu sibuk nk harta kak long jek.dia bnyk menipu slama ni.mumy tau,mama pon tau.nnti jgn bila kak long dh jual umah mumy tu,kak long lak dibuang suami sendiri.we will wait n see. kak long,we dont hate u because u r adopted,but we dont like u coz of ur attitude. dr dulu sampai sekarang kak long x berubah.kak long hipokrit,menipu n bermuka2.kak long tulis macam2 kat fb supaya org simpati ngn kak long,supaya nampak kononye mama yg jahat,tapi hanya kitnrg jek tau perkara sebenar kak long.even mumy pon tau.
ya harap kak long akan sedar.ya post ni bukan nya kak long leh baca pon.ya post sbb ya tak tahan dgn perangai kak long tu.i hate u for doing that to my mum, i hate u for what u had done to mumy.i hate u for what u had done to our family.smoga Allah tunjuk mana nk betul,mana yang slah..ameen.

No comments: