Daisypath Anniversary tickers

Monday, September 27, 2010

owh by the way..


remember my post pasal kek yg i firsttt buat kat india ni?ok, i post gambar kek tu kat fb,and guess what, my lil bro tengok and komen..


"kek kak ya ni,akif tgk macam kek secret resepi yang dh bankrupt"


ok stress tak kalau ade adik macam ni?stresssss takkkkk???eeeeeeeeeeeeee!naseb bek la adik ni baru umo sepoluh tahun! tapi tak pe,tunggu la bila i dah balik malaysia,akan ku kerja kan pipi nye yang tembam macam bola tuhhh,akan cubit2 perutnye yg buncit tuuuu!!!

by the way,this is my bro..



aaaaaaaaaa i miss this budak kecik soooo muchhhhhhhhhhhhh!!!!cant waitttt!!5 hari,sabo saboooo!huhu..

i am crazy!


hye hye my very first folower! thanks for being the first.heee..;-)


ok,see this picture below?


yeah thats me!! I AM GOING CRAZYYYY!!!
this exam week is making me nuts.
only slept for what,like 4 hours yesterday for the ENT (otolarygology/ ear nose and throat) exam.pfffttt!
and tomorrow, i have ophthalmology exam. all about the eyes. camana mata boleh ade banyak sangat penyakit sampai buku pon nak tebal dekat 2 inch?grrrrr!

on the other hand,updates for countdown
.
.
.

4 days till...exam's over
5 days till...im in malaysia!
and
10 days till.. i meet him!:))

so yeayyy!what a life ahead waiting for me.ya Allah,bersabar bersabar,finish ur exam first!


till then,bye.;D



Sunday, September 26, 2010

LDR means...

LDR stands for long distance relationship, which im going thru right now. sesapa yang tak tau, mmg tak kan tahu macam mana terseksanya hubungan jarak jauh okeyh. banyak benda yg tak dpt kita buat macam couple2 lain and banyak perasaan sakit perlu ditanggung.ececeyh.

so yeah, being far away from each other banyak mengajar sya untuk bersabar. yela, since sy belajar kat india ni selama 5 taun, berapa kerap je la sy boleh berjumpa ngn dia? setahun pon cuti 2 kali, each time tu paling lama pon 2 minggu.huhu.penat okeyh. tapi kadang2 rasa bersyukurrr sgt sebab ade dia yang memahami dan sanggup tunggu sy selama ni. ok,cuba bagitau bapa ramai sgt la laki kat dunia ni yg setia?yg sanggup berjauhan lama, tanpa pandang perempuan lain? tak okeyh,susahhhh sgt. so in a way, i feel blessed for having him in my life.sometimes i wonder, whats in me that i deserve to have him in my life? eh eh ni sebenarnye dah lari jauh dr benda yg i nk ckp.haha.

ok now,back to the topic. sy nk ckp the goods n bads of LDR. for those yg melalui benda yg sama, i dont know if u'll agree with me or not. its just my 2 cents.

first of all, sy rasa LDR bnyk mengajar sy dan dia mengenal satu sama lain. being far away, we dont do physical stuff much *eh jgn nk salah anggap, i mean stuff like berjumpa,dating etc* . so we end up using most of our time communicating with each other. by this, we talk about almost everything EVERYTHING. contahnye, even jerawat i tumbuh pon i nk gtau dia.haha.;p. so, dgn communication, kami jadi lebh dekat,lebih percaya satu sama lain, and lebih jujur with each other. i can trust him,he can trust me.thats the most important thing kan?

LDR means u wont ever get tired of each other. yela klu dah jumpa bapa kali je staun, mesti la ko nye rindu tu berkumpul2 melangit and takkan padam2 passion towards each other kan?wakaka. tpi betul kan, mesti la korng rasa sgt tak sabar nk jumpa each other. nak2 bila dh nak balik mesia tu,masing2 buat countdown! rasa macam saat2 dinantikan akan tibe.hehe. cuba bayangkan,kalau yang bercouple bertahun2, boleh jadi even b4 kawen, korang dh busan ngn satu sama lain. tapii,kalau LDR,takkan rasa macam tu. n bila dh kawen,baru la nikmat,ye dak?lepas kawen la baru halal nak dekat2.cuba bayangkan, bila couple jauh2,bila kawen dekat2,tak rasa macam 'bercinta' lepas kawen ke?macam best je kot cm tu.cewah. in a way,LDR ni mengurangkan dosa pon ade gak kot.kot la..huhu..

tapi LDR ni ada buruk nya jugak. banyak pancaroba *okeyh perkataaannnn...haha* perlu dilalui. kalau that couple tak kuat,maka terjadi la perpisahan.huahua. contohnye, kalau ari2 korang duk tgk pasangan2 lain bahagia bersama,mesti la ade jugak rasa jeluz tu kan.tipu la kalau xde langsung.confirm ade. pastu bila dh asyik jeluz memanjang,sakit ati jauh memanjang, mula la ade tendency nk cri partner dekat macam orang lain. sebab tu benda ni depend on the couple itself. kalau korang kuat dan sabar, pasti berjaya bertahan. n like i said, communication paling penting. barula xde perasaan terpendam,masalah dpt diselesaikan dan hidup bahagia!

n lagi satu keburukan yg ketara adelah mahal bila nk contct each other. nak2 kalau negara lain2 like us. masa mula2 sampai india tu, bil telefon naik melambung ok. yela,sebab kat mesia, ko boleh la nk sms or cal sepanjang masa. pastu bila mula2 sampai india tu,nak buat perangai sama macam kat mesia.nak gak contct sepanjang masa, mana bil tak naik mak oi. tapi lama2 dh boleh adapt and kurang kan skit cntct tu. instead we use technolgy aka skype or ym. itu lebh jimat!

itu jek i can think of right now. otak pon dah weng sebab dh pukul 3 pagi ni. im supposed to stdy for exam lusa tapi update blog plak.huhu.okeyh,lain2 tokok tabah akan dibuat kendian2. itu saje now.

til then,tata!

Saturday, September 25, 2010

IF..

im so bored that i came up with this entry.im supposed to study since im in the middle of exam week, but well im in no mood to study right now. juz looking forward for the upcoming holiday, back to malaysia where i belong.yeay!! countdown :: 7 days from now!*wink wink*

ok,back to my entry post. today i wanna list down few thicgs that came up in my mind, things which i consider to be a dream *dgn kata lain berangan* ,IF i have children in the future. this entry is soo random, even me myself dont know why i suddenly thought of this things.LOL.

now it goes;

1) if one day i have a child, i wanna be the best mother one could ever which for. i want to give best love n education to my child,with endless support n care. i dont want to become a busy woman which neglect their children n juzt give them money. for me, money plays a big role BUT money isnt everything in life. i want them to remember me for being a supportive mom n a caring mom.

2) i have this one desire, of wanting to read a bed time stories to my children. i know Malaysian dont do this kind of stuff. even my parents never did this to me. i believe reading bed time stories to them will generate a good mental health to our children, so why not we do it? if i dont have time, i will ask my husband to do it for me.;-)

3) i want to start save money for my children. i mean for example each month, ill bank in some money for them. its for their future u know. we dont know what happens in the future,so better play a safe game here. maybe its for their education,who knows. i will save some,my husband will save some money also.owh, i think my children are soo lucky to have me.;p

4) exclusive breastfeeding for 6 months at least! haha..yeah i know,kindda weird talking bout this. but hey, we learned in community medicine the importance of this for the children's health!

5) i wanna spoil my children,but in good way of coz. i mean, ill give them anything they want, but not exactly everything. ah, i dont know how to explain. i juz dont want them to have any regrets when they grow older.thats all!

6) i dont want to scole my children, instead i want to teach them in psychological way. i think that works better rather than raising ur voice. i hate it if people do that to me, so i dont want my children to feel the same way too.

7) i want to dress them up nicely! yeahhh, i love watching cute kids well dressed by their parents. at least we know that the parents not only taking care of themselves,but also their children. because i always observed people, they wore branded stuff n their children?selekeh!no no i dont want to be like that.

8) i want to send them to music classes, or ballet classes, or anything which they'r interested. i dont want my child to be boring,nerdy child. let them have fun, but in the same time, make sure their education are not neglected.

thats all i can think of now. will update later if theres any modification or addition.hehe,

till then,tata.;p

Thursday, September 9, 2010

bertunang??

okeyh semalam ade terjumpa this one interesting video.menarik2..hehehe






jgn tanya macamana terjumpa video ni,kwn yg suggest.haha.so,paham nggak??
meh cini i translate..

soalannya::
jika seorang lelaki menyatakan hasratnye pada seorang wanita untuk dijadikan isteri dan wanita itu bersetuju ..adekah itu dikira BERTUNANG/MEMINANG walaupon ibu bapa wanita itu belum tahu atau kenal dengan lelaki tersebut?

jawapannya::
jika wanita itu bersetuju,makanya wanita itu dikira tunang lelaki tersebut.
hukumnya jadi tunangg..sapa org lain masuk meminang wanita itu, haramm..
jika takde ibu bapa,tapi wanita itu sah pada syarak, maknanya wanita itu tetap jadi tunang org..
apa tu sah pada syarak? perempuan tu waras,baligh,cerdik,boleh membawa diri etc..


jadinye,kalau korang2 ni ade bf yang ada hasrat nak ambik korng jadi isteri n korang setuju,so korng ni dh dikira tunang org.tak perlu la nk hantaran2 bagai,tu sme adat semata.,yang penting kalu ikut hukum,korang dh dianggap sebagai tunang orang..lalala..now,sapa dh jadi tunang org sekarang??*saya sayerrr!!* ok,shut up!haha..








Wednesday, September 8, 2010

food talk.;p


this entry will b focusing on food only.LOL.
as we all know,Eid Mubarak is approaching n im not that all excited coz this year i'll celebrate it here in bangalore,india. yes, we dont have holidays, but most of my friends are going back tho. its ok,im going back to malaysia this coming october!
mom's sending some Raya biscuits for me n my brother in Australia. im all excited! at least i have my kuih raya with me here.T.T.

and last week,i had 'berbuka puasa' session with my batch mates. we had a potluck and i was asked to bake cake,together with baz. mind u,it was my first time baking cake here. ok,dont want to talk much.

here's the recipe.

MOIST CHOCOLATE CAKE

Bahan-Bahannya:-
1 cawan tepung kek/tepung gandum*
1 camca teh serbuk penaik*(*digaul dan diayak 3 kali)
1 cawan gula halus (castor sugar)
2 biji telur gred A
125 g mentega
1 camca teh esen vanilla
1/2 cawan serbuk koko*
1/2 camca teh nescafe*
1/4 cawan gula halus*
1/2 cawan air panas*
1/4 cawan susu cair*(*disatukan hingga menjadi pes coklat)


Cara membuatnya:-
  1. Panaskan oven pada suhu 175C. Lenser tin berukuran ( 5 x 8 x 3 ) inci dengan mentega dan alas dasarnya dengan kertas minyak. Ketepikan.
  2. Pukul mentega dan gula halus hingga putih. Masukkan esen vanilla dan telur satu persatu sambil terus memutar hingga adunan kembang dan gula hancur.
  3. Perlahankan speed, masukkan tepung berelang seli dengan pes coklat hingga habis. Gaul hingga rata dan sebati.
  4. Tuang adunan tadi dalam tin. Bakar dalam oven selama 45 - 50 minit. Sejukkan sebelum dihias dengan chocolate ganache jika suka...


and the result
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAA!;p



3 layered chocolaty cakes with chocolate topping n ferrero roche!

okeyh..till then,bye2.;p

Saturday, September 4, 2010

my favorite songs at this moment~

My favorite songs at this moment are...u got me by colbie caillate and forever in love by jojo..these songs remind me of him. everytime these songs being played in my itune,ill sure think of him.the lyrics are meaningful and they show how i truly feel towards him. i love love love it!

U got me-colbie caillat
You're stuck on me
and my laughing eyes
I can't pretend though
I try to hide, I like you

I think I felt my heart skip a beat
I'm standing here and I can hardly breathe, you got me, yeah

You got me.

The way you take my hand is just so sweet
And that crooked smile of yours
it knocks me off my feet

Oh, I just can't get enough
How much do I need to fill me up
It feels so good it must be love
It's everything that I've been dreaming of.
I give up. I give in. I let go. Let's begin.
Cause no matter what I do,
Oh (oh) my heart is filled with you.

I can't imagine what it'd be like
Livin each day in this life, without you.

Without you.

One look from you I know you understand
This mess we're in you know is just so out of hand.

I hope we always feel this way
I know we will
and in my heart I know that
you'll always stay...



forever in love - jojo
The Way Your Part Of me,
I Would have to re-learn everything,
If You were to leave,
So fast you make me feel like was autumn Leaves,
And honestly... There a perfect explination
Why you feel so good to say that your

Chorous:
My love, my love, my love
I´ll give you all my love if you, if you,
If you don't change a thing,

About the way you hold me everynight,
So right, I wanna man like you forever in my life.

I'm a Stick inside a jar,
Turn the lid and set me free,
I Love Everything that you are,
Has a million other reasons,

But lets not go to far,
Stay, close to my heart,
When I think about the future,
I am right there where you are,

Cuz you´re...

I know, that you, would never leave me hanging,
Hanging out to dry in the wind,
I know that we haven´t seen the worst ofit,
But when we do, I promise you we´ll stick it out together.


p/s - i want a man like u forever in my lifee~