Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

wrap up surgery posting (cycle 5)

hello people!

Esok sy ada surgery exam(tak start study for exam lagi pon.huhu) since surgery posting kali ni dah sampai ke penghujung nye. so far posting kali ni paling best sebab banyak kes2 menarik yang ada. antara kes yang menarik yang paling diingati adalah penis fracture.ekeke..tapi sayang sebab tak dapat tengok patiet tu instead kitaorng just dapat tgk gambar jek doctor tunjuk.huhu.doctor bagitau yang penis fracture ni biasanye terjadi time erection jek.sooo,macamana patient tu boleh kena penis fracture?fikir2 la sendiri yek.;p

selain tu, ada kejadian ngeri! ade seorang patient laki ni datang with multiple stabs dekat lengan sampai nampak sme muscle2 and tulang!,stab kat belakang smpai spine fracture,laceration di kepala sampai nmpak scalp,n cuping telinga kanan dia nyaris terputus!ngeri gila ok tengokkk..kesian pakcik tu,dia kena attack dek samseng mana ntahh.heh,org india ni mmg ganas kannn.nasib baik pakcik tu stable.owh masa sy tgk tu,kepala dah pening2 dah.darah banyak sangat kot.pastu time tgh pening2 tu,boleh plak doctor yang tengah rawat pakcik tu panggil sy,suh tolong dia tuangkan saline kat tangan pakcik tu yang tengah berdarah2 tu.omg time tu tangan dh terketar2 okeyhh.ngeri gila,but sy kuatkan semangat gak tuk berdiri sebelah pakcik tu sambil tolong doctor.baru la rs cm doctor skit.haha

next,kitrng tgk circumcision (bersunat). actually ni first time sy tgk real life! huhuhu..ape perasaan?erkkk yekkk!wakakaka..dahla patient yang datang tu pon dah tua kot.bukan budak kecik pon.dia kena buat circumcision sebab dia ada phimosis. lama gak la doctor tu buat.n patient tu bleeding.kciann..then,sy ada tgk procedure nk ambik lymph node biopsy.menarik2. other than that, macam biasa ade kes hernia, hydronephrosis, abdominal pain,etc..all i can say,this posting kali ni mmg menarik.suka surgeryyy..lepas ni medicine posting lak.ergh agak busan kalau medicine posting.sbb patient2 dia tak semenarik macam surgery's patients.

so thats all nak cerita. and esok ada exam.gila malas nak exammmm.mesti kena ambik kes ni.haih. pastu kena viva.huhuhu.nak study ape ntahh! ok dah, abis crite sal surgery, ni nak gtau duit bulan 12 dah masuk!hoooreyyyyy! dengan masuk nya duit bulan 12,bermakna boleh la beli barang idaman!weeee! pssstt..sy dah beli BB torch yang diidam2 kan tuuu.eehehhe.sukaaaa amat. thanks to my parents jugak yang beri sponsor duit(as my birthday present maybe?).kalau nak guna duit sendiri 100% mmg tak la kan.abh la duit sy camtuu.wuwuwu.

ok tu jela nak crite.till then,taaaa!

p/s - its December now,my favorite month of the year. sbb apa?nnti gtau..ehehe

No comments: