Daisypath Anniversary tickers

Sunday, July 31, 2011

retail therapy

what is retail therapy?

It is shopping with the primary purpose of improving the buyer's mood or disposition (kasi highlight skit). Often seen in people during periods of depression or transition (depression ke? depression la gak bila fikir masalah cuti sebab my uni yang bongok ni suka hati mak bapak nak ubah2 schedule last minute and tak fikir pasal students langsung.owh i dont want to elaborate more bout this,buat sakit hati jek), it is normally a short-lived habit (hope so!).

So as the title suggest, memang hari ni sy telah menjalani retail therapy. nak mengaku kuat shopping malu,sebab tak de la kuat shopping sgt pon.;p.

Bangun pagi tadi, sy dapat berita menggembirakan. duit bulanan dari MARA dah masukkkkk and bonus duit perkakas jugak ada tanpa disangka2 kan. so apa lagi, partyyyyyy! so off we went, me and nadiot, ke MG road and brigade road untuk melepaskan gian shopping setelah sekian lama. ye mmg kami jaraaaanggg sekali nak kuar shopping ni. dulu masa 1st year, mmg shopping tak ingat dunia. asal weekend jek kuar, tak weekend pon kuar jugak! then lama2 smakin malas, and nak jimat jugak so dah jarang sgt kuar. skali skala jekkk.;p

First stop, Nando's for lunch. but then sebab ramai sgt customers, kitorng kena tunggu 10 minutes before dapat seat. so sementara tunggu tu, sempat la masuk kedai, konon nak buang masa, tapiii, si nadiot ni sempat plak beli beg! masuk next shop, sy plak beli belt and nadiot beli plak baju this time. (remember people, this is within 10 minutes nak dpat tempat duduk di nando's, nadiot dah beli 2 barang, me beli belt.hahaha) . ni la jadi klu dah lama sgt tak shopping.;p.

After lunch, masuk plak Levis. owh sale! danggg dlm hati dah tau confirm abis duit lagi. so yeah, sy beli satu jean. 30% discount! kehkeh. bahagiaaaa...

next destination, Splash. ok, masuk splash macam heaven shopping. nampak baju, masuk bakul. nampak lagi, masuk bakul lagi. eh eh, tapi bukan terus nak beli, try dulu la. tapiii queue nak try baju panjang amat. dah la leh try 4 pasang jekkk. tapi pape pon, sempat gak beli 4 helai baju. but then, kena bayar for 2 jek. coz its buy 1, free 1.YEY! so sesapa, pegi la shopping nowww. tak rugii. sale sana sini. tak kuasa la nak beli bnyk2 kalau xde sale. hehe

Di Garuda plak, sempat beli make up. mascara jek pon. and sempat beli hadiah birthday for adik nazmi. owh yaaa, lupa...sempat beli beg jugak di MNG!wakaka. ooohh that beg mmg beg idaman!(dan2). cantik and i love it so much. boleh di buat beg raya! tapi tadi ada jumpa jam swatch pink yang cantikk but then tak boleh beli. sebab nak jimat. sampai skrg duk teringat2..sobs..pape pon arini kerugian agak banyak juga la. okeyh,lepas ni ikat perut!and jgn shopping dah okeyhhh, janji. not until balik raya, at least.;p



so ini la hasil2 tangkapan harini..zasssssssssssssssss



the beg and belt. beg idaman!xdpt beg channel, ala2 pon jadi la.haha. and sangat suka that belt. sebab dia macam tali and mmg dah lama nak beli belt camni, cume skrg baru jumpa.


andd beg ni kalau sorok tali nye, boleh jadi ala2 clutch gituuu. and that is a plus point u know, to buy this beg.;p..eee sukanye,tak sabar nak pakai! sesuai untuk dipakai time formal, casual, even looks good with baju kurung.(dan2)


the levis jean. skinny boot cut. and hitam,leh dipakai ke clinical jugak.


and the dress from splash. baju ni simple jek, plain dress. tapi leh dipadankan with the stripe golden shawl yg baru dibeli last week. hehe.


and and leh dipakai with belt and beg yang baru dibeli tu jugak. kita mix and match. yey.


i love this shirt sebab dia hitam and ada corak2 pink yang comel. and the detail dekat bahu tu cantik.owh meybe tak nampak dalam gambar,nvm.


next, baju merah ni. suka the fabric and the detail dekat bahagian bahu tu. coz dia ada golden buttons. and also di bahagian bawah ada macam tali itu. andd also boleh dipakai with my shawl!

the back view


owhh ini baju yang dicari2 slama ini! kemeja putih. susah sgt nak cari baju putih kemeja ala2 feminin macam ni. and akhirnya berjaya jugak jumpa hari ini. YEY!

and also can be pair up with the shawl and belt. i like!


ok ini plak mascara and lipstick. actually lipstick tu beli last week and i bought in on impulse jugak boleh dikatakan. tapi tapi, ini lipstick idaman!(dan2 lagi) . sebab dah lamaaa nak cari this colour tauu.dia ala2 nude pinkish cherry colour and looks more natural.


code : cremesheen ravishing
(sebab suka sgt, so i want to note down the code in case kalau hilang,atau dah habis, i can still buy the same colour.ok struggle.;p)


ini plak hadiah for aina, adik nazmi. i hope she will like it.


ahaa, ini hasil shopping last week. hehe. beli goggle and cap. ala2 swimmer professional gtu.hikhik. ini bukan apa, sebab selalu swimming and tiap kali, rambut cm jadi kering dek air kolam tu. so kena cover up my hair, and gogle untuk elakkan sakit mata.


ok ini plak heels yang dibeli tanpa planning. ni sme sebab my heels rosak masa tgh berjlan2 tu, so terpaksa beli heels baru. alang2 baik beli heels for raya terus kan? eh heels ni pon golden jugak. dah kenapa plak asyik beli golden colours jek ni. since when gold is my favorite colour?ok boleh dipakai with the newly bought items di atas. ahaaa..


last but not least, its me with nadiot! at nando's and the waiter kat nando's to baik hati nak tolong ambik kan gambar kami. thanks!

after all,, it was a tiring day, but worth it! im so happy today and sangat berpuas hati dengan semua barang2 yg dibeli. and i cant wait to try them out. ;D

retail therapy mission, succeed!

till then, signing out.

4 comments:

ad_nin said...

gile sakan shopping. jeles!! aku plak shopping with great failure. dpt satu baju je. stress okay!

Dr.neerna hazeera said...

len kali g mg ler..mantri tuk tgk wayang jekk..hehe

baz said...

bnyknye shopping nenot!! HAHAHA

Dr.neerna hazeera said...

hahahaha..lepaskan gian shopping.sale kot.tak tahaaannn.;p