Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 1, 2014

Aira : 3rd month , Going To Nursery

Salam, 


Lamanya rak update blog. Ni semua sebab busy sangat dah start kerja.sobs. Yup saya dah sebulan kerja. Sedih sangat sebab kena tinggalkan aira kat nursery. Awal2 masuk kerja tu, adala dalam seminggu saya nangis setiap kali kena pergi kerja sebab terpaksa tunggalkan aira. Dahla kena letak dia kat nursery since takda sapa leh tolong jaga. Yelakan, parents sme still bekerja. Cuma balik nursery tu, mak mertua ambik kul 3 petang la sebab dia balik kerja awal.

Sejak masuk 3 bulan ni aira dah pandai meng'agah' . Hehe. Comel sangat dia ketawa. Kalau saya geletek dia, dia dah pandai gelak2.hee. Now still lagi minum susu ebm. Yup, saya struggling gak nak ebm time kerja ni sebab kadang2 tak sempattt. Rela tak makan sebab nak ebm. Saya sanggup jek demi anak tercinta. Anything for u aira! Hubby pon tak sangka saya still leh maitain bagi ebm eventho dah masuk kerja.hehe. Takpe aira, mama akan cuba buat terbaik demi aira. Memang target saya nak ebm till 6 months!

Owh semalam first time tengok aira capai tangan dia nak pegang mainan.haha. Another milestone perhaps. Selama ni asyik pakai sarung tangan jek sebab aira suka calar kan muka dia, nak2 kalau time nak tido.mesti dia garu2 muka dia sampai abh calar2, tu yang kena pakai sarung tangan tu.huhu.

K la, ni curi masa kejap tuli blog sementara tunggu nazmi ambik dari kerja. Saya oncol semalam. Rindu sangat airaaa! Tak sabar nak balik!



Gambar ni hubby anta masa nak hantar aira ke nursery semalam. Seronok jek dia yekk. Kesiannya la hai anak mama kena tinggal kat nursery. Im so sorry sayanggg..huuu


No comments: