Daisypath Anniversary tickers

Saturday, March 26, 2011

Malaysia, here i come!


hello people!;D

Fuhh blog ni dah lama terkubur nampak nya. marila hidupkan kembali. eh macam cerita hantu plak rasa nya (ok,mentang2 la duk marathon crite hantu jek sejak abih exam ni). oh yeah people, setelah bertungkus lumus dalam 3rd phase MBBS final exam,akhir nya i am freeeee!!! yeeeehaaaa! exam dah abihhh,so malaysia here i comeeee!

talking bout malaysia, hati rasa SANGAT EXCITED! yela, rasa macam lama sangat tak balik malaysia. last balik october tahun lepas..rindu tau..rindu sangatttt! rindu family, rindu him, rindu makanan malaysia, rindu my room, rindu rakyat malaysia yang tak seperti keling2 di india ni, rindu bermalas malasan di home sweet home, rindu nak golek2 with my baby brother and kacau dia,rindu nak pg mall, rindu nak shopping, owh the list might go on endlessly.haha.

so here is my plan sepanjang cuti 3 weeks di malaysia nanti. sikit kan cuti, 3 weeks jek.haih.

- first of all, esok flight petang kul 5, so dijangka sampai malaysia pukul 12 am. tu pon KALAU air asia tak delay la kan, tapi air asia ni slalu delay jek kerja dia. ok, sampai2, nazmi will take me n he is going to spend the whole night with me, macam biasa. coz my next flight to Trg is the next morning. ok SANGAT TAK SABARRR! rinduuuuuuuuuuuuuuu sangat100x! tak sabar meeting him. yey! tapi kesian dia coz kalau spend the whole night with me ( di tempat awam yek tuan2 puan2, fitnah itu dosa.), meaning dia tak tido langsung. padahal ada class the next day. huhu, ey, bukan saya yang paksa okeyh, dia yg willing to do that.;p

- then, sy akan spend masa di rumah slama 2 hari, before pegi smula ke kl on the 30th march. kenapa? sebab nak jumpa nazmi laaa. no' actually we dont have other choice. dia xda cuti, n sekarang plak dia tengah clinical attachment, so takkan la nak suruh dia balik trg like the last time kan. so apa kata sy plak yg pg kl, so we can meet up. lagipon kat kl lagi banyak aktivity boleh dibuat compared to dating di tepi pantai di trg.lol. so yeah, alang2 leh dating, boleh la shopping skali! yey, nak kena restock my wardrobe. dah busan asyik pakai baju sama jek.ni la perempuan!

- on the 3rd april plak, my family akan datang ke kl, and kitorng akan pegi ke sabah n sarawak till 6th april. kejap jek. kebetulan my father ada kerja sana, so alang2 mari la menyibuk skali. dah la tak penah pergi sarawak, ada apa eh sana? sabah penah la pegi, ok2 jek. nak tgk sarawak plak this time.

- on 8th and 9th april, my mom' office buat family day. tatau la buat kat mana, but surely akan tido di mana2 resort and spend time there. actually malasss sangat nak pergi family day ni.hahaha. bukan ape, tak rapat sangat la with her office mate. but mom insist me going coz dia cakap mmg sengaja org2 office dia tunggu time me balik malaysia tuk buat family day tu. ok la fine, pergi je la.

- last week in malaysia, tak buat apa2 sangat. just stay home and be a good daughter. masak for lunch (ececey bunyi cam surirumah yang pandai masak lak.;p) since my mom is working, then kacau adik, bermalas malasan and buat projek rahsia.jeng jeng jeng. yang ni kena rahsia kan dulu, tak boleh gtau awal2 sebab tak yakin terbuat atau tak.haha.

so thats all for my lame holiday in malaysia. haha. nothing much, just want to spend meaningful time with family and him to the max, before entering my final year as a medical student. ish berdebar plak nak masuk final year ni..uhuuu..alamak, kawan2 pon nak jumpa..adeyh..tapi bila nya?adoi pening2..kalau la cuti ni lama sikit kan bagusss...zzzzz...

owh cuti kali ni, ramai batchmate and senior yang akan kawen. dapat banyak kad jemputan ni. tapi tak tau la sempat pergi atau tak. yang jauh2 tu mmg la macam tak dapek jek den nak pegi. yang dekat2 plak, akan diusahakan. kalau ada kesempatan mmg akan pergi. anyway, tahniah semua!! and to my rumate and boboroi, selamat bertunang!!!hehe, balik cuti nnti dah jadi tunang org dahh,jeluz2.;p..bila la my turn ni?




pakcik, bila nak masuk meminang ni?jangan la duk asyik main gitar jekkk!;p



ok la, till then..nanti kalau rajin, i'll update live from malaysia. MALAYSIA HERE I COMEEEE!muachhkkxx!




2 comments:

ad_nin said...

'nazmi will take me n he is going to spend the whole night with me, macam biasa.'

ish ish ish spend whole night together? ish ish ish...

neerna hazeera said...

hahahaha...;p