Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 8, 2011

Psychiatry Posting

Yesterday, Dr deepak told us yang arini kemungkinan besar ada exam end posting for psychiatry. Dalam hati sy fikir, tak mungkin la sy sempat exam arini, since my matric number agak last2. so takkan la sempat ye dak?dah la pesakit psychiatry kat ward setakat 2-3 orang jek sehari. jadi malam semalam sy melagha dengan berjaya sekali. latest running man episode dah keluar, yeyy! sambil tengok running man, sambil fikir, xpe, esok exam tengahari start. pagi tu sempat baca lagi.

Pagi ni bangun dengan perasaan bersalah, gosh i need to start study for the exam! so pegi kelas, lepak di library and sempat la baca 2-3 kerat. tiba2 kena panggil for tutorial. dang! tutorial pon tak baca. aduyai... pegi tutorial, kejap2 pandang dr deepak, kejap2 pandang lantai. tolong la jgn tanya akuu.

Habis tutorial, pegi makan kat kantin dengan kawan2. then tiba2 dengar denin and ira nak balik umah. hurm, menarik..so, sy pon gamble balik umah dengan harapan xde exam harini. pastu makcik denin ajak tengok movie al-hijab plak dah. alaah, tengok movie sejam lebih apa la sangat, ye dak?lagipon exam esok, banyak lagi masa nak baca. so i watched the movie happily sampai abis, bila tiba2 nadiot call bagitau doc nak buat exam semua sekali arini. oh mannnn!! terusss sarung tudung indon and off we go to hospital balik. grrr..

on the way pegi kelas tu, apa lagii, speeeeed readingggg!! kelam kabut baca dalam auto. nasib baik dapat pakcik auto yang bawak dengan cermat. kalau tak , ada yang kena motion sickness plak. sempat la baca sikit2 dalam auto tu. ''anti depression drugs - ANTIDEP!! ( amitriptiline, nortrptyline.tri imipramine,imipramine, doxepine, protriptiline) , history taking, bla bla bla''.

sampai2 hospital, baca 10 minutes, terus kena panggil ngan doc untuk ambik history from patient. haiz...nasib baik la exam psychiatry ni, kena ambik history and buat MSE jek. tak payah buat examination. masa viva tu, ok la. nasib dapat Dr Darleen, tapi lama pulak dia duk viva. macam2 dia tanya. huhu. and im actually confused nak diagnose the patient, whether he had bipolar or depression. symptoms macam depression, tapi ada jugak tanda2 macam bipolar.huu.. whatever it is, exam dah habisss!

Maka harini, tamat la riwayat posting psychiatry ku. and this is the first and last psychiatry posting for me. ada la few cases yang menarik, tapi kebanyakan nye case alcohol withdrawal, depression, anxiety, and suicidal. yup, banyak case suicide kat india ni. ada yang nak gantung diri, ada yang ingest poison. senang betul diorng nak cabut nyawa sendiri.huhu. tapi rasanya kalau psychiatry kat malaysia lagi menarik kot. yela, banyak case histeria la, rasuk la, mcm2 lagi. aritu nazmi cerita, masa dia posting psychiatry, jumpa patient yang tiba2 nyanyi la, menjerit la,mcm2. kat india ni xde la plak. maybe sy yg tak sempat jumpa kot.

anyways, sebenarnya posting psychiatry best sebab sangat relaks. haha. rutin harian lebih kurang jek. pagi pegi ward round tu pon jumpa 1-2 patient jek. then sapa2 kena ambik case, leh pegi ambik case. yang lain melepak jek. or if not, ada tutorial or seminar. then kadang2 lecture. but most of the time, saya duk melepak kat library jek, tido. bahagia tul. ;p .

cukup2 la orang duk ambik gambar sy tido kat library.heh.

picture taken by denin


but denin, i have ur picture toooo. hak!;p..nasib xde video jekkk.hehe.


but after this, no more relaks2. lepas ni sy posting surgery. my final surgery posting ! ooooh xsabarr. xsabar nak jumpa Dr Christopher. eh eh?haha.


k la, penat cerita pasal psychiatry panjang2.

till then, bye!!

2 comments:

ad_nin said...

amboiiiiiiiiiii..main post2 kat blog yee..sib baik xnmpk muke..bukan aku tu..hahaha...

Dr.neerna hazeera said...

tgkk, ko yg kantoi kan diri sendiri..hahaha